“Slipsefyr” Alexander nyder selv godt af sin forretning, når han skal en tur i byen og se præsentabel ud.

“Slipsefyr” Alexander nyder selv godt af sin forretning, når han skal en tur i byen og se præsentabel ud.

“Spar ikke på ambitionerne”

Går du med en iværksætter i maven? Så gør som 21-årige Alexander - lev drømmen

Af
Mette Henriksen

Allerede i en alder af 16 år blev Alexander Langhede Andersen fra Bevtoft træt af blot at have et almindeligt fritidsjob - der måtte findes nogle mere spændende måder at tjene sine lommepenge på. I dag sælger han, blot 21 år gammel, slips for godt en halv million kroner om året via onlineshoppen Slipsefyr.dk
“Som den største online forhandler af slips i Danmark er jeg nu gået videre til det svenske marked, og forhåbentligt vil det også lykkedes mig at vinde en god markedsandel her over de kommende år,” fortæller Alexander, der studerer International Business på CBS i København, der er studiet med landets højeste adgangskvotient. Så der er nok at se til, for den unge, ambitiøse Sønderjyde - der tilmed har noget på hjertet.
” Jeg kunne rigtig godt tænke mig at være med til at inspirere andre unge mennesker fra Vojens-området til at drømme stort og sætte deres ambitioner højt. Høje ambitioner synes jeg ofte, at der er en mangelvare i det område, hvor jeg kommer fra, men det er en skam.”

Hårdt arbejde

Alexander lægger da heller ikke skjul på, at han ikke er kommet sovende til succesen. Og mulighederne var så mange, at det var svært at vælge retning,
”Jeg oplevede, at det ikke er alting, der går, som man gerne vil have,” fortæller Alexander, der blandt andet investerede i et projekt, hvor han mistede en del af sine “surt” optjente sparekroner.
”Denne nye erfaring var vigtig, og jeg følte mig derfor rigtig godt rustet til opgaven.”

Flere unge iværksættere

Nu anbefaler han andre med iværksætterdrømme at prøve lykken.
”Det er desværre kun de færreste, der ender med at tage springet, og det er en skam. Er man villig til at arbejde hårdt, så kan det aldrig gå helt galt. Og så giver det en masse erfaring i stedet for et fritidsarbejde.”

Publiceret 20 August 2014 09:30