Claus Faber ved sin nye TukTuk bil som skal bringe ham rundt i Danmark og Europa. (Foto: JCJ).

Claus Faber ved sin nye TukTuk bil som skal bringe ham rundt i Danmark og Europa. (Foto: JCJ).

Fabers FortælleTeater tager navneforandring

Det nye navn er TukTuk som tager sin begyndelse til H.C. Andersen Festivalen i denne uge.

Af
Per Møller

VALLØ: Claus Faber på Vallørækken 44 iVallø ved Køge har siden sin ungdom været interesseret i underholdning og gode historier. Rigtig meget at hans tid har han da også brugt på at køre rundt i både ind- og udland og lavet børneshows.
I de senere år har han perfektioneret og prioriteret historiefortællinger.
Nu tager Claus Faber hul på en ny periode af sit underholdnings univers. De nye rammer for Fabers FortælleTeater og navneforandring til TeaterTukTuk tager sin begyndelse til H.C. Andersen Festivalen i Odense i uge 34.
Teater TukTuk – hvis ramme er en dertil indrettet Kabinescooter Piaggio Ape 50 – vil drage rundt i ind- og udland og opføre en interaktiv forestilling. I denne uge - 34 - opføres særforestillingen ”Prinsessen på Ærten”.
Kabinescooteren er opsigtsvækkende og charmerende og giver god mening i forhold til at skabe opmærksomhed, selvom det naturligvis ikke er en diligence eller et tog, som i 1800 tallet bragte H.C. Andersen rundt i Danmark og ude i Europa. Den er et alternativt transportmiddel til Claus Fabers teaterprojekt.
Claus Faber, der siden 2007 har været ansvarlig for teater/drama i SFO'en på Strøbyskolen, begyndte i 2013 at nærlæse H.C. Andersens dagbøger, og idéen til at ”følge i hans fodspor” formede sig. Samtidig fik Claus Faber kendskab til det nye køretøj og dette ejendommelige køretøj samt H.C. Andersens ejendommelige og fantastiske liv og eventyr, skaber tilsammen opmærksomhed og en fornyet interesse for den fynske eventyrers forfatterskab.
Den 2. april 2015 fylder H.C. Andersen 210 år. Derfor vil Claus Faber slå nogle ekstra slag for at markere denne runde fødselsdag. Turene i den nye Kabinescooter vil kunne følges på en rejseblog, på Facebook m.m.
Se mere om Claus Fabers arbejde i underholdningsbranchen på www.faber-eventyr.dk.

Publiceret 20 August 2014 16:00