Hvem skal have bygningspris?

Borgere kan nu igen indstille kandidater til den årlige prisuddeling for smuk bygningskultur i Sønderborg Kommune, som foretages i samarbejde med Museum Sønderjylland og områdets bevaringsforeninger.

Prisen er en plakette , dvs. en støbt bronzeplade med et møllemotiv og teksten ”Anerkendelse”. Kunstnerne bag plaketten er Vibeke Fonnesberg og Hanne Ida Helstrup Knudsen.

Der er mulighed for at indstille sig selv såvel som naboen eller andre, som man synes fortjener en anerkendelse. Kandidaterne kan indstilles i kategorierne ”Smuk istandsættelse og vedligehold”, ”Smukt nybyggeri” og ”Smukt uderum”.

Formålet med anerkendelsen er at påskønne istandsættelse og renovering af bevaringsværdigt byggeri, som har historisk, kulturhistorisk eller æstetisk værdi, og hvor der i materialevalget er taget udstrakt hensyn til byggeriets oprindelige udtryk og arkitektur. Desuden påskønnes nybyggeri, der såvel arkitektonisk, æstetisk og kvalitetsmæssigt tilføjer kommunen nye og særlige kvaliteter.

Sidste års priser gik til Videnshuset på havnen, Gammelgård ved Augustenborg for istandsættelse af historisk vigtig lade og de 5 haver ved digterkvarteret.

Forslag skal sendes til Plan, Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg eller mrha@sonderborg.dk senest 11. september.

Publiceret 20 August 2014 09:24