Polul Nyrup Rasmussen taler for blandt andre borgmester Johnny Søtrup og regionsrådsformand, Carl Holst (t.h.)

Polul Nyrup Rasmussen taler for blandt andre borgmester Johnny Søtrup og regionsrådsformand, Carl Holst (t.h.)

Nyrup åbner sted for sårbare unge

Intet er for stort eller småt hos Headspace i Kirkegade

Af
Louise Ritter

Er økonomien vokset dig over hovedet, bliver du mobbet, er du usikker på din egen seksualitet eller er hashforbruget måske løbet løbsk? Eller måske du bare ikke rigtig længere kan føle dig selv.
Intet er for stort og ej heller for småt i Danmarks syvende Headspace Center. Det har hjemme i Kirkegade i Esbjerg, Fire dage om ugen vil dørene være åbne for unge mellem 12 og 25 år, der trænger til en snak.
Centret er blevet til i et tæt samarbejde mellem foreningen Det Sociale netværk, Region Syddanmark og Esbjerg Kommune. Tidligere statsminister og esbjergenser, Poul Nyrup Rasmussen, er bestyrelsesformand for Det Sociale Netværk, og det var ham, det hele startede med.
“Jeg ringede til Johnny (red. Søtrup, borgmester) og spurgte, om Esbjerg kunne være interesseret i et Headspace Center. Jeg forstyrrede ham tydeligvis midt i noget andet, men han svarede ja på et nanosekund, og jeg må sige: Hvis han altid siger ja til nye ting så hurtigt, så venter der problemer forude,” lød det med sædvanlig nyrupsk glimt i øjet ved sidste uges indvielse af Headspace Centret i Esbjerg.

Tidlig opsporing

Med en smule mere alvor i stemmen takkede Poul Nyrup Rasmussen Johnny Søtrup og Esbjerg Kommune for deres velkomst til centret.
“Ved at engagere sig så dybt i det projekt sender Esbjerg Kommune et vigtigt signal til kommunens sårbare unge. Selv om de slås med indre dæmoner, så er de lige så vigtige som alle andre unge, og vi har brug for jer. Det er vigtigt signal,” sagde den tidligere statsminister henvendt til borgmester Johnny Søtrup, der hilser det nye center mere end velkomment.
“Med Headspace får vi mulighed for at opspore de unges problemer tidligt og sætte ind, mens de endnu er små, så vi kan forebygge mere alvorlige psykiske eller sociale problemer og samtidig reducere risikoen for isolation og marginalisering i forhold til uddannelse og job,” siger borgmesteren.
Modsat de øvrige seks Headspace andre steder i landet har centret i Kirkegade fået tilføjet et lille plus til sit navn. Plusset henviser til en særlig joblæringsordning, hvor sårbare unge mellem 18 og 25 år vil få mulighed for at komme i praktisk joblæring i en lokal virksomhed - blandt andet hos Semco Maritime,
“Med praktisk arbejde på en konkret arbejdsplads vil vi gerne give dem muligheden for at finde ud af, hvad de er gode til. Blive en del af et fællesskab, hvor der samtidig bliver stillet krav til dem. Opleve at der er brug for dem. Og vi FÅR brug for dem her i Esbjerg, hvis vi vil indfri vores fælles ambitioner om fortsat udvikling og vækst”, siger administrerende direktør for Semco Maritime, Steen Brødbæk om hans argument for at samarbejde med Headspace om at få de unge hjulpet godt på vej.

Publiceret 20 August 2014 09:45