Mindst 325 deltager i årets Stafet for Livet ved Køge Marina.

Mindst 325 deltager i årets Stafet for Livet ved Køge Marina.

Alt er klar til Stafet for livet i Køge

Stafet For Livet inviterer Køges borgere til Køge Marina for at bakke op om den gode sag.

STAFET: I denne weekend løber Stafet For Livet af stablen på Køge Marina. Stafetten har mere end 325 tilmeldte deltagere og over 40 Fightere - tidligere eller nuværende kræftpatienter - der er stafettens æresgæster. Stafetten, der har Kræftens Bekæmpelse som initiativtager, arrangeres af lokale frivillige, der har sørget for aktiviteter, underholdning og oplysning om kræft under hele arrangementet.
Stafet For Livet er en unik anledning til at mindes dem, der tabte kampen mod kræft, og give håb til dem, der stadigvæk kæmper. Alt i en stemning af åbenhed, livsmod og livsglæde. Stafetten er dog ikke kun et samlingssted for kræftramte, deres familier, pårørende og venner – alle er velkommen og stafetarrangørerne opfordrer alle i Køge og omegn til at lægge vejen forbi d. 23.-24. august på Køge Marina. Arrangementet starter kl. 14.00.

Engagerede hold

De tilmeldte hold tager stafetten meget seriøst og gør deres bedste for at samle penge ind. Nogle skaffer sponsorer, sælger tøj eller pantflasker, mens andre har skaffet en rundesponsor, der betaler et beløb for, hver runde holdet tilbagelægger.
Holdene skal hele tiden have en deltager på stafetbanen i de 20 timer som arrangementet varer. Hvert hold har deres egen stand, hvor de kan sælge ting og samle ind på hver deres opfindsomme måde.

Aktiviteter for alle

Stafetten inviterer også børn under 18 år til at tegne i en landsdækkende konkurrence, hvor det er plads til at tegne om både store og små sorger. De tre vindere præmieres med hver deres tegning lavet om til et rigtigt kunstværk, der overrækkes ved en festlig ceremoni på Statens Museum for Kunst i København d. 21. oktober i år.
Foruden tegnekonkurrencen, vil der for børn og barnlige sjæle være legeområde med hoppepude, sumodragter og menneskelig bordfodboldbane. Af ikke-fysiske aktiviteter er der snobrødsbagning, ansigtsmaling og ikke mindst underholdning på scenen. Både lørdag og søndag kan der opleves forskellig underholdning med bla. ANNA, Fat and Happy, HB Køge Cheerleaders, Ejbykoret, Coret, Køge Skoleorkester, Bjæverskov Line Dancers og mange flere.
Hvis man er mere til auktioner, så bortauktioneres gavekort til en helikoptertur, tre smukke designerkjoler og et stafetmaleri, der males på selve dagen og indgår i en løbende auktion.
For natteravnene afholdes midnatsbanko kl. 23.00 den 23. august.
Se hele underholdningsprogrammet og mere info om stafetten på www.stafetforlivet.dk/koege.

Lysceremonien

Når mørket falder på kl. 22.00 den 23. august, dæmpes musikken og belysningen på pladsen. Levende lys i små papirposer tændes og stilles på stafetpladsen. Poserne er solgt via stafetforlivet.dk/koege over de sidste måneder og ved forskellige arrangementer.
På hver pose er skrevet en hilsen til en person som minde om eller støtte i kampen mod kræft. Under lysceremonien vil præst i Køge Kirke, Signe Asbirk, tale og sopranen Tatiana Kisselova synge.
Hvis man ikke har nået at købe en lyspose, er det muligt at købe poser i lysboden på stafetpladsen, som man selv kan dekorere.
mr

Publiceret 21 August 2014 17:15