En uge med kammermusik

Med sensommeren kommer "Esbjerg International Chamber Music Festival" (EICMF) der i år gennemfører sin 16. sæson. Og som altid på absolut højeste internationale niveau.
I en pressemeddelelse skriver arrangørerne:
"Frem til den 23. august byder EICMF som altid på en begavet og gennemtænkt blanding af den store klassiske kammermusik og nyere tiders meget forskellige værker fra især henholdsvis Østeuropa/Rusland og USA med blandt andre Tchaikovsky, Dvorak, Chausson, Dvorak, Glinka, Stravinsky, Prokofiev og Rimsky-Korsakov østfra og pt. mindre kendte navne som Steven Mackey, Conlon Nancarrow, George Perle, Bright Sheng og Dana Wilson."
Udover det efterhånden trofaste lokale publikum, har EICMF gennem de sidste to år oparbejdet et stort internationalt publikum via sit YouTube-site. Her rundes snart en halv million afspilninger af optagelser fra festivalen.
Den lokale kerne af aktive og interesserede musikelskere er meget vigtig for festivalen. De kommer til de fornøjelige og begavede “pretalks”, som afholdes i en afslappet atmosfære før koncerterne og som er åbne for alle uanset forudsætninger. Jesper Lützhøft der står for disse introduktioner til musikken er en erfaren konferencier, producer, musiker, forfatter og foredragsholder, og han siger - ifølge arrangørerne - at han her i Esbjerg finder publikum usædvanligt interesseret og vidende, så det både er en speciel udfordring og en speciel fornøjelse at introducere koncerter her i Esbjerg.
Torsdag, fredag og lørdag kan man opleve kammermusikken i Konservatoriets koncertsal.

Publiceret 21 August 2014 09:15