Fermentationsexperts i Jelling.

Fermentationsexperts i Jelling.

Fabrik standsede produktion, samtidig med kommunen kom på uvarslet tilsyn

Vejle Kommune har lukket tørreri på omstridt fabrik i Jelling efter uvarslet tilsyn

Vejle Kommune har ventet på resultater af lugtprøver på foderfabrikken Fermentationsexperts i Jelling. Og da man ifølge Vejle Kommunes områdechef Lars Buksti i de senere uger har fået et stigende antal lugtklager fra beboere i området, foretog kommunen den 19. august et uvarslet tilsyn hos virksomheden.
Der blev dog aldrig taget prøver, for da man ankom, lukkede virksomheden ned for tørreriet.
“Ifølge fabriksejer Jens Legarth var det planlagt, at anlægget skulle standses lige på det tidspunkt, og det kunne ikke lade sig gøre at opstarte anlægget for at tage lugtprøver,” siger Buksti.
Fabriksejer Jens Legarth fortæller, at man netop på dette tidspunkt skulle overgå fra konventionel til økologisk produktion, og produktionsstoppet derfor var længe planlagt.
“De bad mig starte op igen, men det ville være at overtræde reglerne for økologisk produktion, og jeg ville miste min autorisation, så jeg kan kun trække på skuldrene af kommunen,” fortæller Jens Legarth.
Lars Buksti: “Man skal overholde lugtgrænserne, og derfor tog vi det drastiske skridt, at de ikke må bruge tørreriet, indtil virksomheden kan dokumentere, at man overholder lugtgrænserne.”
Ifølge Jens Legarth bliver der taget nye lugtprøver på mandag. Men da lugtprøver ifølge ham er subjektive, vil den eneste langsigtede løsning være at give ham lov til at bygge en højere skorsten.

null

Publiceret 21 August 2014 12:45