Hospitalet sender solceller i udbud

Det var ikke længe, før Hvidovre Hospital kan begynde at producere sin egen strøm. 
Som Hvidovre Avis tidligere har berettet, skal et stort solcelleanlæg være på plads på taget af hospitalet. Det skal give "et grønnere hospital" og er en del af strategien "Det Handler om Liv".
- Vi forsøger at tage de grønne briller på hver gang, vi starter et projekt op – også selv om det måske ikke ligger lige til højrebenet med et miljøtiltag på området, siger projektdirektør Finn Bloch fra hospitalets byggeafdeling.
6.000 kvadratmeter grøn sund fornuft
Det store solcelleanlæg er netop sendt i udbud.
- Vi vil meget gerne bidrage med bæredygtige løsninger, hvis vi kan. Specielt hvis projekterne giver så god mening som solcelleanlægget, der både kan spare op mod en million kroner årligt på hospitalets elregning og give os lidt grøn samvittighed, fortæller ingeniør Claus Dewulff, som er projektleder på anlæggelsen af solcelleanlægget.
Et problem med private anlæg er, at de ofte producerer mest el i for- og eftermiddagstimerne, hvor der ikke er nogen hjemme og derfor et forholdsvis lavt forbrug. Det problem har hospitalet ikke. Alle de kilowatttimer, der bliver produceret, kan sagtens forbruges og derfor modregnes én til én i det samlede indkøb af offentlig strøm.
 

Publiceret 21 August 2014 10:00