Der er fællessang på torvet ved Biblioteket. (Foto: Mostphoto).

Der er fællessang på torvet ved Biblioteket. (Foto: Mostphoto).

Kulturnatten byder på 12 nye danske sange

Sangens Bys initiativgruppe regner med 250 deltagere til fællessang på bibliotekets torv

Kulturnatten byder ikke alene på masser af musik rundt om i city. Den byder også på fællessang, idet initiativgruppen bag Kolding – Sangens By – inviterer alle byens borgere til at synge med på 12 nye danske sange. Arrangementet finder sted på bibliotekets torv.

Baggrunden for de 12 nye sange – en for hver måned - er den kvalitet, musikalsk som menneskeligt, der ligger i at mødes og synge sammen. En kvalitet, som borgerne i Kolding har holdt i hævd i de seneste 15 år og en kvalitet, som kan få ny næring ved oplevelsen af at synge helt nye sange skrevet netop til Kolding – Sangens by.

På Kulturnatten vil de to forfattere til de nye sange, Iben Krogsdal og Niels Brunse sammen med komponisterne Erik Sommer og Erling Krogsdal være til stede på biblioteket for at dirigere kor- og publikum. Det drejer sig om tidsløse sange med udgangspunkt i vores tid og med såvel de tekstlige som de melodiøse kvaliteter i højsæde.

"De fire kunstnere er vores førstevalg. Efter vores vurdering er de de allerbedste danske forfattere og komponister, når det gælder skabelsen af nye danske fællessange. Vi er glade for, at de straks gav tilsagn om at medvirke, da vi kontaktede dem, lyder det fra initiativgruppen, som består af salmedigter Holger Lissner, musiklærer og dirigent Ebbe Kaad Jakobsen, arkitekt Sten Krarup og informationsmedarbejder Tove Jørgensen.

De nye sange udgives i et nodehæfte, så der er også et nationalt aspekt i projektet, nemlig på landsplan at understøtte og stimulere den fortsatte udvikling af den danske sang.

Kolding – Sangens By blev dannet i 1997. Året efter blev en sangbog husstandsomdelt, og siden har initiativgruppen holdt fællesarrangementer fire-fem gange årligt. Det er arrangementer, som hver gang samler mellem 200 og 600 mennesker.

Publiceret 21 August 2014 07:00