Les Aquamens kan opleves i Ribe på lørdag, hvor byen vil være rig på gadeteater i anledning af Danmarks Internationale Gadeteater Festival.

Les Aquamens kan opleves i Ribe på lørdag, hvor byen vil være rig på gadeteater i anledning af Danmarks Internationale Gadeteater Festival.

To dages teaterfest i gaden

De kommer fra lande så forskellige som Tyrkiet, Østrig, Sverige og Spanien, og alene den kulturelle mangfoldighed er garant for inspirerende og nytænkende underholdning, når 12 teatertrupper gæster Esbjerg Kommune til Danmarks Internationale Gadeteater Festival. I to dage vil borgerne i kommunens to største byer kunne opleve international scenekunst i det offentlige rum.
Lørdag den 23. august går det løs i Ribe, hvor seks trupper i dagens løb viser en perlerække af forestillinger på blandt andet Domkirkepladsen, Skibbroen, Holmen, den tidligere Bostons Gaard, og op gennem gågaden. Ripenserne og byens gæster kan eksempelvis glæde sig til at se det spanske, interaktive dukketeater Titeretu, følge to fortabte franske turister fra Les Aquamens på vej gennem byen og blive blæst bagover af det belgiske marchorkester La Guardia Flamenca.
Dagen efter, søndag den 24. august, flytter løjerne til Esbjerg, hvor seks nye trupper byder på imponerende, sjove og skæve forestillinger. I Esbjerg får borgerne fornøjelsen af eksempelvis østrigsk styltekunst, innovativt svensk jonglørshow og en tragikomisk forestilling om to tyrkiske fremmede, der gerne vil immigrere til Danmark og derfor forsøger at opklare, hvordan man bliver den perfekte dansker. I Esbjerg gælder det om at finde vej til Musikhusets forplads, Byparkens scene, Torvet og Heerups Have ved Hotel Britannia, hvis man vil se gadeteater.

Publiceret 21 August 2014 06:00