Henrik Rønnow har hjemmebane i Vedsted Kirke, hvor han lader trompeten spille sammen med orglet, der varetages af Inga Lindmark.

Henrik Rønnow har hjemmebane i Vedsted Kirke, hvor han lader trompeten spille sammen med orglet, der varetages af Inga Lindmark.

Trompetmusik i kirken

Vedsted Kirke lægger rum til en smuk trompet- og orgelkoncert den 11. september

Trompetist Henrik Rønnow spiller i bogstaveligste forstand på hjemmebane, når han sammen med organist Inga Lindmark, torsdag den 11. september, giver koncert i Vedsted Kirke.
Henrik Rønnow bor i Vedbøl kun få kilometer fra Vedsted Kirke og han har i knap 25 år været ansat som trompetist ved Slesvigske Musikkorps i Haderslev. Sammen med sin faste
akkompagnatør Inga Lindmark har han givet koncerter i langt over 100 kirker både herhjemme og i udlandet.
Det musikalske samarbejde mellem Henrik Rønnow og Inga Lindmark førte i 2001 til udgivelsen af CD'en "Sound the Trumpet". En cd, der er indspillet i Haderslev Domkirke.
Koncerten i Vedsted Kirke bliver i høj grad præget af festlig og iørefaldende barok- og renæssance musik bl.a. med en virtuos bearbejdelse af Carpentiers præludium til ”Te Deum” – også kendt som ”Eurovisionsfanfaren” – samt den populære Prins Jørgens March, som Henrik Rønnow har et ganske særligt forhold, til idet han har indspillet marchen på ikke mindre end syv forskellige CD'er med diverse orkestre og akkompagnatører.
Sensommeren sætter også sit præg på programmet bl.a. med en fantasi over nogle af de mest kendte svenske sommersalmer. De fleste af værkerne spiller Henrik Rønnow på en piccolotrompet, som er det mindste instrument i messingblæserfamilien. Instrumentet stiller store krav til teknik og fysik, og instrumentets brillante klang gør det særdeles velegnet til især barokmusik. Den
almindelige trompet samt det runde og bløde flygelhorn kommer dog også i spil under koncerten i Vedsted Kirke.
Ud over musikken byder Henrik Rønnow og Inga Lindmark på fortælling om den musik, de spiller, om komponisterne bag den og ikke mindst om de instrumenter, som de spiller på. Der er gratis adgang til koncerten i Vedsted Kirke. Koncerten begynder klokken 19.00.

Publiceret 21 August 2014 07:00