"Det er ikke kun folkeskoleeleverne, der skal bevæge sig mere i hverdagen – det skal alle borgere og ansatte i Varde Kommune," siger udvalgsformand Thyge Nielsen

Bevægelse skal være naturligt for alle

Det er ikke kun folkeskoleeleverne, der skal bevæge sig mere i hverdagen – det skal alle borgere og ansatte i Varde Kommune. Det er målet med en ny bevægelsesstrategi, som Udvalget for Social og Sundhed netop har vedtaget

Af
Kim Schou

"Målet med den nye bevægelsesstrategi er, at alle skal bevæge sig mere i dagligdagen til gavn for både krop og humør," siger Thyge Nielsen, som er formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune.

Gælder alle uanset alder og niveau

Den nye bevægelsesstrategi sigter til, at alle – unge såvel som ældre – skal bevæge sig hver dag.
"Vi ved, at bevægelse og motion forebygger en række livstilssygdomme, øger sundheden og giver ny energi. Derfor vil vi gerne skabe de bedste rammer for, at det er naturligt for borgere i alle aldre at bevæge sig hver dag. Vores indsats vil derfor tage højde for borgernes forskellige forudsætninger, behov, muligheder og interesser for fysisk aktivitet," siger Thyge Nielsen.

En integreret og tilpasset del af hverdagen

Mere bevægelse i hverdagen betyder dog ikke, at de daglige rutiner skal ændres fuldstændigt.
"Bevægelse skal være en integreret og tilpasset del af dagligdagen. Mange af os har en travl hverdag med mange gøremål, som gør det svært at finde tid til nye aktiviteter. Så mere bevægelse kan også være, at man bruger mere tid i haven end foran fjernsynet, eller at man tager cyklen frem for bilen, Det, at Varde Kommune blev kåret til årets cykelkommune i 2014, ser jeg som udtryk for, at vi er godt på vej," siger Thyge Nielsen.
På baggrund af strategien er vi nu ved at udarbejde et idekatalog, der helt konkret beskriver, hvordan vi sikrer, at strategien omsættes til mere bevægelse – og hvordan vi gør det til et fælles ansvar. Strategien bliver også til hverdag gennem et samarbejde med foreningslivet og frivillige.

Publiceret 22 August 2014 13:00