Her bag Camilla Otzen, Anne Therkelsen Schultz, Carl og Jacob er Børnehuset Evigglad åbnet. Foto: Svend Mikael Larsen

Her bag Camilla Otzen, Anne Therkelsen Schultz, Carl og Jacob er Børnehuset Evigglad åbnet. Foto: Svend Mikael Larsen

Evigglad passer erhvervslivet

Ny privat 24/7 institution hjælper både erhvervs- og familielivet

Af
Fred Jacobsen

Rummene i det tidligere Center for Undervisningsmilder på Kresten Philipssensvej i Aabenraa er småt ved at blive fyldt med de lyde, børn nu en gang kan give fra sig. Fem børn bliver allerede nu passet i Børnehuset Evigglad, i september kommer tallet op på 14 - og i alt 30 børn er på nuværende skrevet op til institutionens i alt 55 pladser.
Børnehuset Evigglad er ikke en helt almindelig institution. Den er privat og er fleksibel, så børnene kan passes døgnet rundt.
“Lige nu er åbningstiderne de kendte i dagtimerne”, fortæller Anne Therkelsen Schultz, som i sin tid fik idéen med et tilbud om børnepasning døgnet rundt året rundt.
“Og forældrene, hvis børn vi skal passe, er en blanding af folk, der har et reelt behov for at få passet børn på skæve tidspunkter, og forældre, som vil havde deres børn her, fordi de støtter idéen om en privatdrevet institution”, supplerer Anne Therkelsen Schultz.
“Idéen er med Børnehuset Evigglad er at lette tilværelsen for forældre med skæve arbejdstider” oplyser hun, der er mor til tre, pædagoguddannet, medejer og institutionens leder.

Carl den første

Souschef er Camilla Otzen, som i øvrigt er har været leveringsdygtig i institutionens første barn, nemlig sønnen Carl på syv måneder.
“Med et 24/7 princip tilbyder vi en pasningsmulighed som kan skræddersyes den enkeltes arbejdstider, for hvis der er børn til det, så holder vi også åbent jule- og nytårsaften,” fortæller hun.
Evigglad vil have en 'normal' åbningstid fra kl 6-18 på hverdage, hvor der så er mulighed for tilkøb af moduler for resten af døgnet samt i weekender og på helligdage.
Institutionen er på 370 kvadratmeter og har en legeplads på små 2.000 kvadratmeter. Der vil være en obligatorisk madordning, hvor børnene er med til at tilberede råvarerne og lave maden,

Privat investor

Institutionen er et anpartsselskab, hvor en lokal erhvervsmand er gået ind som investor.
“Det er en stor fordel at have en erhvervsmand med, som vi kan sparre med omkring økonomi, markedsføring og det juridiske. I det hele taget har vi modtaget megen støtte og anerkendelse fra lokale virksomheder”, fortæller Anne Therkelsen Schultz, som har modtaget BHJ Fondens Initiativpris 2013 og støtte fra fonde og sponsorater.
Børnehuset Evigglad åbnede den 1. august og er godkendt til 55 børn - 35 børnehave- og 20 vuggestuebørn.

Publiceret 22 August 2014 11:00