Nu kan du opleve el-hockey helt tæt på. (Privatfoto).

Nu kan du opleve el-hockey helt tæt på. (Privatfoto).

Fartbøllerne giver en tur

Fysisk handicappede kan også spille hockey

De fleste børn og unge tager det som en selvfølge at de kan løbe, hoppe og cykle, kort sagt: opleve fart og spænding i hverdagen, men sådan er det ikke altid.
El-hockey er den ultimative holdsport med snævre driblinger, hurtige afleveringer og flotte mål med op til 14 km i timen. Hockeystolen styres via et joystick, som kan placeres forskellige steder i stolen afhængigt af spilleren. Foran har den fastmonteret en stav, så det er stolens bevægelser, som afgør boldens tur rundt på den 14x20 meter store bane. El-hockey spilles af mange forskellige typer af handicappede fra 6-årsalderen. Fælles for dem alle er, at de er vilde med fart! og sætter stor pris på fælleskabet og vennerne på tværs af klubber og landsdele.
Mange af dem er svært handicappede, som i hverdagen oplever store begrænsninger i deres kunnen. Men på hockey banen møder de kun forhindringer i form af mod- og medspillere og sommetider dommeren.
Der holdes stævner over hele landet i 3 divisioner, så der er plads til alle, både nybegyndere og dem der har spillet i mange år.
De 11 klubber, der findes rundt omkring i landet, stiller de vakse stole til rådighed og hjælper med at tilpasse stolen.
I skolernes sommerferie har man kunnet stifte bekendtskab med el-hockeystolen på Cirkus Summarum pladserne, både i København og Århus. Overskuddet fra Cirkus Summarum, som arrangeres af Muskelsvind Fonden og DR, går til Muskelsvind Fondens arbejde for at skabe plads til forskelle for børn og unge med muskelsvind.
På hockeybanen finder man mange forskellige typer af handicappede, så er du over seks år og har muskelsvind, rygmarvsbrok, er spastiker, dværg eller andet, er el-hockey måske noget for dig.
Nu kan du opleve sporten på tæt hold, når klubberne og Dansk Handicap Idræts Forbund inviterer til åbent hus.


Åbent hus
Aabenraa: Lørdag d. 20. september kl. 11.00 - 13.30 i Ensted Hallen, Stubbæk Skolegade 10, Aabenraa.

Publiceret 22 August 2014 09:15