Gram Slot er klar til pop'n power

Fra klokken 17.00 danner Gram Slot ramme om en fest for 1.000 børn

Af
pra

Haderslev i bevægelse, Folkekirken i Haderslev og Gram Slot ønsker at festivalen skal være for alle børn. Netop derfor får alle skoleelever i Haderslev Kommune samt i Rødding og Toftlund en fribillet.
Jamen vil nogen sige - jeg har købt. Det er vi glade for og derfor kan alle børn under 16 år komme og få deres penge retur og være med under samme betingelser.
Og selvom det nu bliver gratis for skoleeleverne op til 16 år - sker der stadigvæk mange ting til festivalen: Du kan møde Trekantens kajakskole, Gram Juniorklub, Gram Frivillige Brandværn - selv i "det skøre hus" sidder Mary Bjerregaard og underholder.
Men det stopper ikke her - der vil være kirkegårdstraktorringridning, Vojens Skøjteklub tager pioettebrætterne med og invitere unge til at prøve en omgang.n lige i munden og hold styr på balancen. Enghavens dyrehave og meget mere.
Pop´n´power sætter fokus på sund livsstil og bevægelse.
1000 børn holder fest på Gram slot
D. 22. august kl. 17 - 20 holdes der festival i 3 timer, hvor der skal hoppes og danses så meget de vil, der skal nydes god musik, hvor hovednavnene er Basim, der vandt det danske melodi grandprix og Rebekka Thornbech, der blev nr. 2 til samme grandprix. Derudover vil der være et Hip-Hop akademi, luftguitarkonkurrence og andre aktiviteter, der har fokus på at få børnene til at være med gennem leg og bevægelse.
_______________________________________________________________________________________
Samarbejde på tværs
"Samarbejdet kom i stand, da vi fik en henvendelse fra en ekstern aktør, der har lavet et koncept, som skal vise børn og unge, at bevægelse og sund mad er vigtigt for kroppen - hele livet" udtaler Svend Brodersen fra Gram Slot. Det var oprindeligt ham, der fik henvendelsen fra KONCEPTAARHUS, som står bag initiativet med den store event. "Vores erfaring er, at store arrangementer ofte bliver bedre, når man samarbejder på tværs. Så derfor kontaktede jeg Haderslev Kommune og vores lokale sognepræster, Anne Sophe Munch og Johannes Gjesing for at høre om de var med på Idéen", fortæller Svend Brodersen.
Da Folkekirken i Haderslev Kommune blev tilbudt at være partner i børn- og ungefestivallen på Gram Slot, var der ingen tvivl at spore – det skal vi selvfølgelig være med til. En mere festlig begyndelse på konfirmandforløbet kan næppe tænkes. Alle nye konfirmander vil få udleveret en gratis VIP-billet med adgang til et særligt VIP-område.
”Jeg glæder mig rigtig meget til at møde de nye konfirmander, og det gør de andre præster også”, fortæller sognepræst Johannes Gjesing, der er vokset op i Ringe, hvor der i gamle dage var Midtfynsfestival. Nu glæder han sig over selv at blive festival-direktør. For, som han siger, så er der to ting, alle unge mennesker bør lære ”At  gå på festival og gå i kirke”.

Publiceret 22 August 2014 11:05