(Foto: Joachim Rode)

(Foto: Joachim Rode)

Hæder til hjernecenter i verdensklasse

Hvidovre Hospital har fået Region Hovedstadens sundhedspris, ”Global Excellence”

Muligheden for at se ind i hjernen uden brug af skadelig røntgenstråling åbner helt nye døre for patienter med eksempelvis Parkinsons sygdom og multipel sclerose.
Det er på grund af blandt andet markante forskningsresultater som dette, at Danish Research Centre for Magnetic Resonance (DRCMR) på Hvidovre Hospital nu belønnes med Region Hovedstadens årlige sundhedspris Global Excellence på 1,5 mio. kr.

Målet med Global Excellence er at fremme kompetente faglige miljøer i international særklasse inden for sundhedsområdet på universiteterne og hospitalerne i regionen.
De 1,5 mio. kr., som følger med Global Excellence, skal gå til initiativer med et tydeligt internationalt perspektiv; blandt andet international synliggørelse af centrenes arbejde, videreuddannelse, udveksling af forskere samt videreudvikling af deres forskning eller behandlingstilbud.
DRCMR på Hvidovre Hospital er blandt Europas absolut førende forskningscentre, når det gælder klinisk MR-forskning. I centeret forskes der i en række hjernesygdomme som eksempelvis Parkinsons sygdom og multipel sclerose.
 

Publiceret 22 August 2014 09:02