Hele Køge fester…! – men hvorfor på samme tid…?

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Så skal vi til den igen – for 10. år i træk står Køge By i festens tegn i hele uge 35. Køge Festuge har fået sammensat et flot jubilæums-program, og både Køge Onsdag og Lørdags-Avisen udkommer med store flotte aviser op til festugen med præsentation af ugens program, de kunstnere, der besøger Køge o.m.a.
Aviserne bærer i den grad præg af, at festugen er lige op over. Køge Onsdag udkom i starten af ugen med 120 sider (rekord?) og Lørdags-Avisen er i denne uge på 200 sider – begge med en masse om Køge Festuges 10 års jubilæum.
Der er også blevet plads til at omtale en del andet end lige festugen, men skal jeg være helt ærlig, så er det festugen, der har fået højeste prioritet, og det tror jeg desværre kommer til at gå lidt ud over flere af de andre, udmærkede arrangementer, som er planlagt lige omkring netop festugen.
Om det er bevidst, at man har lagt dem tæt på festugen, skal jeg ikke kunne udtale mig om. Det kan da godt tænkes, at flere arrangører tænker i de baner, at man vil ”hægte” sig på festugen, når nu folk alligevel er kommet hjemmefra. Men det virker lidt for overvældende – og man kan desværre risikere, at nogle arrangementer kommer til at lide under, at folk i almindelighed ikke kan overkomme det hele…!
I løbet af de sidste uger – og også i denne uge – fortæller vi i avisen om de mange ting, der foregår i Køge i denne tid, og på denne plads vil det være for uoverkommeligt at nævne dem alle, men lad mig bare i flæng nævne nogle af dem:
Lørdag starter ”Stafet for livet” på Køge Marina. Stafetten har mere end 325 tilmeldte deltagere og over 40 såkaldte ”fightere”, der er tidligere eller nuværende kræftpatienter. Arrangementet starter kl. 14.00 og har et stort program til og med søndag. Der er både underholdning af kunstnere og en masse aktiviteter.
Lørdag er også årets festdag på Søndre Havn. Det er fjerde år i træk Køge Kyst afvikler ”Søndre Havnedag” i samarbejde med de mange foreninger i området. ”Søndre Havnedag” starter kl. 13.00 og der er også et hav af aktiviteter inden der sluttes af kl.18.00 med fællesspisning, musik m.v. lige til kl. 24.00.
Søndag starter Køge Festuge så med Kræmmermarked i hele byens centrum. De fleste af byens butikker holder åbent og på samme tid er der ”The Blue Marinadag”, som er et samarbejde mellem danske og svenske havne om at holde dørene åbne i både foreninger og erhvervsliv i havnene. Dette arrangement finder sted fra kl. 10-14.
Resten af ugen er der så Køge Festuge, hvor der jo sker en masse i Køges gader, men det kan man læse mere om i den store festugeavis, der følger med dagens udgave af Lørdags-Avisen.
Det er helt fint, at der sker en masse i byen, i gaderne på havnen o.s.v., men kunne arrangørerne ikke sætte sig lidt sammen og få de mange aktiviteter spredt lidt over flere uger, så vi alle kan nå at deltage i det hele?
Jeg var jo selv med til at starte Køge Festuge, og den lagde vi helt bevidst i uge 35, hvor der ikke var andre aktiviteter i byen – nu virker det næsten som om alle aktiviteter skal finde sted i eller lige omkring den periode.
- for det regner jo ”aldrig” i uge 35…!
God fornøjelse til alle festerne – uanset hvor meget I nu kan nå af det hele…men prøv til næste år om ikke I kan sprede aktiviteterne lidt, så det hele ikke skal falde lige oveni hinanden.

- rigtig go' weekend!

Publiceret 22 August 2014 10:30