Kom til Hummerdage på Køge Marina, hvor foreningen Hummeren vil fortælle om arbejdet for at rekonstruere fregatten Hummeren, og hvor der vil være stemning som på et skibsværft i 1600-tallet.

Kom til Hummerdage på Køge Marina, hvor foreningen Hummeren vil fortælle om arbejdet for at rekonstruere fregatten Hummeren, og hvor der vil være stemning som på et skibsværft i 1600-tallet.

Hummerdage på Køge Marina

projekt Foreningen Hummeren i Køge har planer om at bygge en rekonstruktion i fuld størrelse af Hummeren, som var en af Christian 4’s fregatter, der blev søsat i 1624, og i denne weekend kan man få indsigt i projektet. Visit Køge og Køge Kommune har nemlig ydet et økonomisk tilskud til at afholde Hummerdage på Køge Marina. Her vil foreningen Hummeren, Museum Sydøstdanmark og professionelle håndværkere, som mestrer de gamle teknikker, vise og levendegøre de traditionelle håndværk, som ligger til grund for en rekonstruktion af orlogsskibet Hummeren. Det finder sted på Køge Marina i dagene fra den 22. til den 24. august. Under Hummerdagene vil publikum kunne se og opleve stemningen på et skibsværft fra 1600-tallet. Smedene laver bolte, nagler, rigningsdele og beslag til skibet. Skibstømrere hugger de første bjælker med økse, og fremstiller skibets første spanter. Rebslagerne slår de første tove til riggen. Billedskæreren arbejder på galionsfiguren, en løve, som skal pryde forstævnen. Snedkeren fremstiller bordet, som skal stå i admiralens kahyt. I de tre dage Hummerdagene varer er der fuld gang i arbejdet. Hvis man har lyst, kan man også blive ”lærling” og selv afprøve at slå et reb, smede en nagle eller skære udsmykningen til skibet. I det historiske telt vil man kunne se billeder og tegninger fra den tid, hvor Hummeren blev bygget. Man vil også kunne se originale arkæologiske skibsdele fra 1600-tallet, en halvmodel af Hummeren og skibets originale byggetegning, som er verden ældste, samt byggekontrakten. Køge Maritime Aktivitetscenter fremviser en stor og flot model af fregatten Fides, der var et skib af samme størrelse som Hummeren.

Publiceret 22 August 2014 06:30