Varde Å Dag foregår søndag den 24. august kl. 10 -16

Varde Å Dag foregår søndag den 24. august kl. 10 -16

Smag på Varde Å

Søndag den 24. august byder Varde Å Dag på masser af oplevelser, gode historier og lokale produkter omkring Varde Ådal - fra Hodde til Ho Bugt

Af
Kim Schou

En lang række aktører afvikler for 3. gang en aktivitets- og oplevelsesdag, der sætter fokus på herlighederne langs ådalen fra Hodde til udløbet i Ho Bugt.
Oplevelserne tager i år udgangspunkt fra hele 4 geografiske steder: Hodde – Varde Havn – Janderup Ladeplads og Ho Bugt.
Hodde / Tistrup er med for anden gang, og du kan være helt sikker på en oplevelsesrig dag, når der mikses en blanding af den fantastiske natur, historien om Hodde området og smagsprøver på de lokale produkter og aktiviteter for alle aldre.
I Varde vil der være fokus på de vandbaserede aktiviteter ved åen, markedsstemning med boder, lidt godt til ganen og aktiviteter, der binder by og å sammen.
I år er der som en del af Varde Å Dag en ekstra event, hvor Varde Kommune markerer at Vadehavet er optaget som Verdensarv på Unesco's liste.

Tredelt event

Eventen er tredelt, og starter i Varde kl. 12.00. Her holder 1. viceborgmester Peder Foldager en tale, og det er muligt at se Varde Kommunes officielle symbol på udpegningen til verdensnaturarv – en hollandsk flise. Herefter vil der være afskibning fra havnen i Varde af både viceborgmester og flise – med kurs mod Janderup. Omkring kl. 13 ankommer viceborgmesteren fra vandsiden til Janderup Ladeplads, og her gentages fejringen med tale og fremvisning af flisen.
Herudover bliver Janderup By og Ladepladsen igen i år ”befolket” af rigtig mange aktiviteter og blandt andet vil Janderup udfordre Alslev til tovtrækning over vand! Det er også her den berømte menu, bakskuld og kaffepunch, serveres.
Ved Ho Bugt/Kjelst vil de mange aktører være ”værter i eget hus” og byder indenfor til smagsprøver på både aktiviteter, kunst, kultur, natur og lokale fødevarer. En ”mættende” rejse fra sted til sted, med mange spændende sanseindtryk.
Varde Kommune afslutter den tredelte fejring af verdensnaturarven ved Ho Kro kl. 15 med nedlæggelse af den hollandske flise, og der vil være guidede ture og der kan købes kaffe og kage i teltet.

Publiceret 22 August 2014 09:00