Brorson Skolen fejrer også skolens 200 år. Her et billede fra en dejlig sommerdag. Måske har du også historier og billeder fra din skole at berette om ?

Brorson Skolen fejrer også skolens 200 år. Her et billede fra en dejlig sommerdag. Måske har du også historier og billeder fra din skole at berette om ?

Varde Kommune fejrer skolens 200 år i uge 41

I år er det 200 år siden, at vi i Danmark fik ret og pligt til uddannelse. Det fejres i Varde Kommune i uge 41 med arrangementer på de lokale skoler

Af
Kim Schou

I år fylder undervisningspligten og grundskolen, som vi kender den, 200 år. Derfor kipper vi med flagene og fejrer folkeskolen i uge 41.
"Siden 1814 er der sket meget i og omkring den danske folkeskole – og der sker rigtig meget lige nu. En fødselsdag er en god anledning til at kaste et blik tilbage på årene, der er gået. Hver skole har sin egen unikke skolehistorie at fortælle, og sammen udgør de fortællingen om skolen gennem tiden i Varde Kommune. De historier vil vi gerne fortælle. Derfor vil alle folkeskoler i uge 41 åbne dørene til en udstilling, der fortæller skolens unikke historie," fortæller Per Rask Jensen, som er formand for Udvalget for Børn og Undervisning.

Bidrag fra lokale borgere

Skolernes historier kan dog ikke udelukkende fortælles af nuværende elever og lærere.
"De enkelte skolers historie kan ikke alene fortælles af de børn og voksne, der lige nu færdes på skolerne. Lokale borgere, som tidligere har gået på skolen, er også en del af fortællingen. Derfor har vi brug for hjælp fra tidligere lærere og elever på skolerne. Vi håber, at alle rundt om i lokalsamfundene vil bidrage med historier og viden fra deres skoletid," siger Per Rask Jensen.
Borgere, der gerne vil bidrage til deres skoles fortælling, kan kontakte skolen direkte.
Mandag klokken 9.00 i uge 41 lukker skolerne dørene op for udstillingerne med fællessang og taler. Udstillingerne har åbent for børn, forældre og lokale borgere i skolens åbningstid ugen ud.
Udover fejringerne i uge 41 har de enkelte skoler fokus på skolens 200 års jubilæum i undervisningen resten af året.

null

Publiceret 22 August 2014 10:00