Peder Blak kunne fredag eftermiddag erklære baren for åben på Old Irish Pub i Jernbanegade. (Foto: Anne Andersen).

Peder Blak kunne fredag eftermiddag erklære baren for åben på Old Irish Pub i Jernbanegade. (Foto: Anne Andersen).

Ny Pub:

“Vi er størst, og vi har altid åbent”

Old Irish Pub har blot lukket 49 timer om ugen

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Fredag eftermiddag kunne Peder Blak og hans tvillingebror Kristian Blak skænke den første fadøl til kunderne. Old Irish Pub åbnede dørene og det er ikke mange timer de knap 40 ansatte kan holde fri. Der er nemlig åbent fra 12-05 hver eneste dag, alle ugens dage. Og det kan godt betale sig, lyder det fra den ene af de to ejere:
“Vi har gode erfaringer med det fra blandt andet Roskilde og Odense. Der er altid nogle, der ikke skal op på arbejde, eller studerende som er ved at skrive opgave, så det tror vi på”.

Kolding nøje udvalgt

I alt ejer de to brødre 12 steder hvoraf de syv af dem, ligesom den i Kolding, er “Irske Pubber”. Og at det lige blev Kolding, der skulle med på listen er langt fra tilfældigt:
“Kolding er en vinderby, og det er en by med mange studerende. Og vores samarbejde med både kommunen og andre myndigheder har været super godt. Her vil man gerne erhverv, og det er altså ikke en selvfølge alle steder”.

Livemusik

På den nye pub slår de sig på, at de giver noget ekstra til deres kunder. Ud over de lange åbningstider er der livemusik hver torsdag, fredag og lørdag. Der er altid gratis entre, og så henvender man sig til et bredt publikum:
“Vores primære målgrupper er folk mellem 25 og 50 år, men alle kan komme her. Jeg tror, at mange mennesker bliver derhjemme, fordi der ikke er noget sted for dem at gå i byen, men det er der nu”.
I forvejen ligger der flere spillesteder og pubber i midtbyen, men Peder Blak afviser, at de har som mål, at udkonkurrere nogle af de andre:
“Vi gør bare lagkagen større og vi tilbyder lidt mere af alting”.

null

Publiceret 22 August 2014 17:00