Adventurerace fra Dannevirke til Sønderborg

Idrætshøjskolen marker 150 året for Slaget på Dybbøl med adventurerace

150 året for Slaget på Dybbøl markeres med et udfordrende adventurerace.
Løbet arrangeres af Idrætshøjskolen i Sønderborg, og startskuddet lyder kl. 24.00 natten til lørdag den 30. august. De første deltagere i Adventurerace 1864 bliver sendt af sted med start ved Dannevirke i Tyskland. Herfra skal de i ly af natten følge i soldaternes fodspor tilbage til Sønderborg, mens de undervejs bliver udfordret til lands, til vands og i luften.
"Ideen bag racet er, at bruge historien til at skabe et race på tværs af landegrænser. Undervejs kommer deltagerne forbi flere af de steder, der havde stor betydning for krigen i 1864, og de kommer til kæmpe en hård mental og fysisk kamp – ligesom soldaterne gjorde," forklarer arrangør Steffen Lemming.
Det er første gang, at Adventurerace 1864 bliver afholdt, men opbakningen er stor, både til challenge, som er den korte distance, hvor alle kan være med, og til master distancen, som er for de mest erfarne udøvere. Den store interesse glæder Steffen Lemming:
"Det er fedt, at så mange støtter op om racet, og vi glæder os helt vildt til at skabe et spændende og udfordrende race, hvor både de danske og tyske deltagere bliver udfordret til lands, til vands og i luften," fortæller Steffen Lemming.
Deltagerne skal blandt andet prøve kræfter med mountainbike, klatring og kajak, men deltagerne kender ikke de præcise udfordringer på forhånd.
Lørdag middag har løbet sit omdrejningspunkt omkring Sønderborg Slot.

Publiceret 24 August 2014 08:30