Søndag eftermiddag vil Varde Kommune være klar med motorsaven og vise, hvordan et stort bøgetræ sikkert kan fældes

Søndag eftermiddag vil Varde Kommune være klar med motorsaven og vise, hvordan et stort bøgetræ sikkert kan fældes

Kom og hør braget når et stort bøgetræ vælter

Der skal gang i den helt store motorsav, når Varde Kommune inviterer alle til at se og ikke mindst høre braget, når et stort bøgetræ bliver fældet

Af
Kim Schou

Søndag eftermiddag vil Varde Kommune være klar med motorsaven og vise, hvordan et stort bøgetræ sikkert kan fældes.
Dagen er samtidig startskuddet til et større fældningsarbejde af træerne i Lunden. Som så meget andet ældes træer og på et tidspunkt, må de give efter for alderen og lade nye generationer komme til. For at sikre en god og sund skov kræver træerne pasning og pleje. Det sker ikke mindst for at sikre, at træerne ikke kommer til at udgøre en risiko for skovens besøgende. I Lunden er mange af bøgetræerne ved at nå en alder, hvor forskellige sygdomme og alderdomstegn begynder at vise sig.
”Det er helt særligt at vi har en bøgeskov med så mange store træer her i Vestjylland. Vi er derfor opmærksomme på at bevare så mange af de gamle træerne som muligt, men vi skal også sikre, at der er plads til den næste generation af bøgetræer," siger udvalgsformand Preben Friis-Hauge.
Foryngelse af skovens træer er en vigtig del af skovdriften. ”Foryngelsen af træerne sker ved at der laves lysninger i skov. Når først der kommer mere lys til skovbunden kommer der gang i de mange små træer der er spiret frem i skovbunden”, forklarer skov- og landskabsingeniør i Varde Kommune Mette Bækgaard Johnsen.
Under arrangementet vil der blive fortalt om, hvorfor træerne skal fældes og hvilke der skal stå tilbage. Hvordan kommer den nye generation af træer til at se ud og hvorfor er det vigtigt, at lade nogle træer blive liggende tilbage i skovbunden. Det og meget mere kan du få svar på ved at møde op. Udvalgsformand Preben Friis-Hauge vil også være til stede og byde alle velkommen.
Mødestedet for arrangementet er ved mindestenen midt i skoven. Arrangementets varlighed er ca. 1 time. Det sker søndag den 25. august kl. 14 i Lunden ved Varde

Publiceret 24 August 2014 08:00