Flere frivillige er blevet uddannet i netværket.

Flere frivillige er blevet uddannet i netværket.

Lunge-indsats styrkes

Danmarks Lungeforening har gennem en donation fra TrygFonden til et hjælperkursus for lungesyge, uddannet stærke undervisere i det frivillige træningsnetværk for mennesker med lungesygdomme i Region Syddanmark.
Træningen er med til at forebygge en forværring af deltagernes sygdom, samtidig med at det giver deltagerne større livskvalitet og et stærkt socialt samvær. Deltagerne har været på kursus på henholdsvis Aabenraa og Sønderborg Sundhedscenter, hvor de er blevet undervist af dygtige fysioterapeuter, der har stor erfaring med målgruppen.
Netværkene fungerer som brobyggere til kommunen og hospitalernes rehabiliteringstilbud, og der er flere og flere kommuner, der starter træningsnetværk op for lungesyge i samarbejde med Danmarks Lungeforening.
"Vi er utroligt glade for at se denne udvikling, og håber at mange flere kommuner vil følge trop og starte netværk op, fortæller lokalformand i Sønderjylland," Klaus Jensen.
Det er TrygFondens regionale råd i Syddanmark, der står bag donationen, som er et led i TrygFondens samlede indsats for at gøre mennesker med kronisk sygdom så selvhjulpne og så lidt præget af sygdom og lidelser som muligt.

Publiceret 24 August 2014 06:00