Skovbo Kunstforening har to nye skulpturer klar til skulpturpark.

Skovbo Kunstforening har to nye skulpturer klar til skulpturpark.

Nye skulpturer i Borup

Skovbo Kunstforening udbygger "Kunstvandringen i Borup" med endnu to skulpturer i Møllelundparken.

KUNST: Kunstvandringen i Borup, der tager udgangspunkt i skulpturparken ved Møllelundgaarden, omfatter i dag 14 skulpturer (hvoraf 8 er permanent placeret), og på Kulturnatten kommer der yderligere to til. Det er lykkedes Skovbo Kunstforening at låne skulpturer af Bent Sørensen (1923-2008).
Det er en af Bent Sørensens arvinger, der velvilligt har stillet skulpturerne til rådighed for Kunstforeningen, og med hjælp fra entreprenør Niels Leth Nissen er flytningen mulig.
Bent Sørensen var en af vores store billedhuggere, der er rigt repræsenteret på de fleste af vores kunstmuseer, og i en lang række byer kan man støde på hans skulpturer. Især kan nævnes Hobro, hvor fire broer over åen er udført af ham og hvor der også står flere store, karakteristiske værker. I mange år var hans skulpturer udstillet på Veksølund. Bent Sørensen var gift med billedhuggerkollegaen Sigrid Lütken.
Bent Sørensen var uddannet på Kunstakademiet samt i Paris hos Ossip Zadkines. Det var opholdet i Paris, der inspirerede ham til, i stedet for at arbejde naturalistisk, at arbejde med abstrakte former. De to vidt forskellige skulpturer, der nu opstilles i Møllelundparken er også abstrakte.
Skulpturerne afsløres på Kulturnatten fredag den 29. august kl. 18 af formanden for Kultur- og idrætsudvalget, Anette Simoni, og Borup Brass Band vil bidrage til festlighederne.
mr

Publiceret 24 August 2014 07:00