Robin Söder og Niels Erik Søndergård.

Robin Söder og Niels Erik Søndergård.

Robin Söder fra IFK Göteborg til EfB

Esbjerg fB har indgået en treårig aftale med den 23-årige svenske angriber, Robin Söder, der er købt fri af en kontrakt i den svenske storklub, IFK Göteborg, hvor han har spillet siden 2008. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.
Robin Söder var som teenager et af svensk fodbolds store talenter, han debuterede som 17-årig på U21-landsholdet og vakte flere store europæiske klubbers interesse. I en semifinale mod England ved U21-EM i 2009 blev han alvorligt knæskadet, hvilket i en periode satte ham tilbage i udvikling. Siden har han etableret sig i IFK Göteborg, hvor han har spillet 193 førsteholdskampe, heraf 125 i Allsvenskan, og scoret 45 mål. Alene i år er det blevet til 35 kampe i flere turneringer og otte mål.
"Jeg trænger både som menneske og spiller til nye udfordringer, og jeg kommer til en klub ikke så langt hjemmefra og en bedre liga. Det er mit indtryk, at danske hold har et højere teknisk niveau og spiller med mere tempo end holdene i Allsvenskan, der satser mere på længere bolde op ad banen. Esbjerg forekommer at være en god klub, både sportsligt og socialt," siger Robin Söder.
EfB's cheftræner, Niels Frederiksen, oplyser, at klubben har været i markedet efter en spiller, der bevæger sig i og omkring straffesparksfeltet og har tekniske færdigheder til at deltage i det spil, EfB gerne vil praktisere.
"Robin Söder er dygtig til at søge ind i feltet, og han har en fornuftig fart og et teknisk niveau til at kunne sætte en modstander og komme fri til afslutninger. Han er ikke en stor og fysisk stærk angriber, men kan forhåbentlig bidrage med at skabe plads og gøre sine medspillere gode," siger Niels Frederiksen.
Indtrykket stemmer med Robin Söders opfattelse af sig selv som spiller.
"Jeg ser mig selv som en god kombinationsspiller, der kan sætte tempo i spillet og enten sætte holdkammeraterne op til chancer eller selv afslutte," siger Robin Söder.
Han flytter til Esbjerg med kæresten, Frida Bennhage, der har spillet håndbold på eliteniveau i Göteborgklubben IK Sävehof, hvor hun har spillet på hold med Team Esbjerg-anfører Johanna Ahlms lillesøster, Pernilla. Parret har sønnen Sigge på snart to år.

Publiceret 24 August 2014 13:00