Skoleskills i hele efteråret

EUC Syd afholder Skoleskills-mesterskaber for alle regionens 8. klasser

Sønderjyllands elever skal vide mere om de uddannelser, der bliver udbudt på den lokale erhvervsskole. Det gør EUC Syd nu noget ved, og foreløbig er ca. 80 klasser og hele 1.650 elever tilmeldt.
“Det er et af de højeste tal på landsplan, og der er stadig åbent for tilmelding. Så lad os se om vi ikke ender helt i toppen, siger de to undervisere fra EUC Syd, Torben Skipper Petersen og Erling Korsgaard Nielsen.
I forbindelse med folkeskolereformen er der sket en ændring, så den store vejledningsindsats vil ske i 8. klasse, men for ikke at snyde de nuværende 9. klasser er de også inviteret til at deltage. Eleverne skal deltage i Stafetten fra mandag d. 25. august og to måneder frem, hvor lærerne fra EUC Syd kommer ud til alle tilmeldte skoler og fortæller om uddannelserne på EUC Syd og afvikler de konkurrencer, der skal kvalificere eleverne til at gå videre til Regionsmesterskaberne.
Eleverne skal bl.a. bygge en trappe, samle en vandlås og lave speed-stacking af krus på tid.
“Det lyder måske ikke specielt ”uddannelsesagtigt”, men efter opgaverne diskuterer vi med eleverne, hvilke kompetencer, man egentlig får brug for gennem uddannelses- og arbejdslivet,” tilføjer de to undervisere.

Publiceret 24 August 2014 08:00