Væggelus adskiller sig fra andre tæger, idet de ikke har vinger. En voksen væggelus er normalt 6-7 mm lang.

Væggelus adskiller sig fra andre tæger, idet de ikke har vinger. En voksen væggelus er normalt 6-7 mm lang.

150 lejligheder hærget af væggelus på Gl. Vardevej

Der er konstateret væggelus i boligområdet på Gl. Vardevej, og derfor går Esbjerg Kommune nu ind i en aktiv bekæmpelse i samarbejde med flere relevante aktører i området. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Væggelusene blev første gang konstateret i en af kommunens lejligheder for ca. 2½ måned siden, hvor man allerede sprøjtede denne og de tre omkringliggende lejligheder første gang. Også værestedet Refugium blev dengang sprøjtet og skal igen i denne uge. De første tiltag har vist sig ikke at komme problemerne med væggelus til livs, hvorfor en større bekæmpelse nu sættes i værk i de godt 150 berørte lejligheder.
Væggelus er som sådan ikke farlige og heller ikke normalt et udbredt problem i private boliger, men har man været uheldig og fået en enkelt eller to med sig hjem i feriebagagen, skal man være meget opmærksom. Har de først bidt sig fast i et større lejlighedskompleks, kan de i nogle tilfælde være svære at komme til livs uden professionel hjælp.
Bekæmpelsen af væggelusene i boligområdet på Gl. Vardevej bliver gjort i et samarbejde mellem de berørte boligforeninger, private udlejere, beredskabet og Esbjerg Kommune, der råder over et større antal af lejlighederne og to væresteder i boligområdet.

Publiceret 25 August 2014 09:15