17-årig dreng fra Herfølge anholdt for krænkelse

Søndag aften anholdt politiet en 17-årige dreng fra Herfølge på dennes bopæl og sigtede ham for blufærdighedskrænkelse mod en 19-årig kvinde tidligere på ugen.
Den 19. august anmeldte den 19-årig kvinde fra Køge, at hun havde været udsat for blufærdighedskrænkelse, da hun stod og ventede på at blive afhentet på Østertorp i Herfølge. En ung mand henvendte sig til den 19-årige og indledte en samtale, hvorunder han blandt andet spurgte om, hvad den 19-årige skulle, og hvor hun boede.
Den 19-årige følte, at manden blev alt for nærgående og valgte at gå op til busstopsstedet i håb om, at der ankom andre, så hun ikke stod alene. Manden fulgte efter, og den 19-årige begyndte at føle sig utryg, og tog sin telefon frem for at ringe til sin veninde. Inden hun nåede at ringe veninden op, mærkede hun, at manden havde taget fat om hendes højre balle og efterfølgende tog fat om hendes ene bryst under tøjet. Den 19-årige protesterede og kvitterede med en lussing. Den unge mand grinte herefter og løb mod Torpegården ind ad en større vej. Kort efter blev den 19-årige afhentet.
Anholdelsen af den 17-årige skete på baggrund af flere borgerhenvendelser, der pegede på ham, efter at politiet havde offentliggjort gerningsmandens signalement.

Publiceret 25 August 2014 15:00