Hjem til Randers og direktørstolen i Randers FC

Hans Peter Rasmussen afløser Jacob Nielsen i Randers FC

Ringen er – måske - sluttet. Efter mange år udenbys er Hans Peter Rasmussen tilbage i Randers.
Hans Peter Rasmussen, 55 år, i 1979 udlært hos Randers Sport i Brødregade, som ung både håndbold- og fodboldspiller i Freja og søn af tidl. bagermester Rasmussen på Energivej i Randers, bliver ny direktør i Randers FC.
Jacob Nielsen, direktør i Randers FC siden 1. januar 2003, er nu hos AGF, og Hans Peter Rasmussen er iflg. avisens informationer manden, der skal køre Randers FC videre.
Hans Peter Rasmussen, i sine unge dage kendt som ”Bager”, kommer fra job som bl.a. administrerende direktør i Sport Danmark A/S, det tidligere Sport Master, og har tidligere siddet i chef-/direktørroller hos Magasin, Bilka, Inter Sport, Hummel og Føtex.  I to meget korte perioder har han desuden været leder i Randers-forretninger, bl.a. en sportsforretning ejet af Hansen Møbler.
I sin sidste tid hos Sport Danmark var Hans Peter Rasmussen dog ikke topfigur. I september 2013 valgte han - jvf pressemeddelelse fra dengang - ”i samråd med bestyrelsen” at overdrage ledelsen til Jens Høgsted og selv fortsætte sm bestyrelsesmedlem.
I Randers FC skal han primært arbejde kommercielt, idet salgschef Lotte Fromholt er gået ned på tre-dagesuge, og Svend Lynge Jørgensen, der p.t. fungerer i rollen som arbejdende bestyrelsesformand, er fortrøstningsfuld ved at have sportschef Peter PC Christiansen og træner Colin Todd til at tage sig af det sportslige, som Jacob Nielsen som så meget andet også tog sig af, da han var direktør.
Svend Lynge Jørgensen orienterede ved sidste hjemmekamp mod OB om, at man håbede at kunne præsentere den nye direktør ved næste hjemmekamp, som er fredag 19. september mod Silkeborg.
Svend Lynge Jørgensen sagde før OB-kampen, at afløseren var fundet, men at kontrakten ikke var underskrevet endnu. Formanden udtalte da, at han forventer, at den nye direktør kan begynde i jobbet 1. september.
Ifølge Svend Lynge Jørgensens info dengang kommer den nye direktør fra et job indenfor sportsverdenen.
”Men han er ikke kendt i den brede offentlighed og har ikke tidligere haft med fodbold at gøre,” sagde Lynge Jørgensen.

DEN CIVILE KARRIERE

1979: Udlært hos Randers Sport i Brødregade.
1984: Salgsleder i modeforretningen Depotet, Randers (en del af Magasin)
1985: Salgsleder i skjorter hos Magasin på Kgs. Nytorv i København
1986: Afdelingschef i sport og herretøj i Magasin i Rødovre Centrum
1987: Leder af sportsforretning i Randers (ejet af Hansen Møbler)
1988: Produktchef hos Bilka Indkøb
1991: Indkøbschef i Inter Sport
1994: Produktchef i Bilka Indkøb
1998: Indkøbs- og produktionschef hos Hummel
2001: Indkøbschef i Føtex Textil, Dansk Supermarked
2005: Administrerende direktør i Sport Danmark A/S (tid. Sport Master)

DEN SPORTSLIGE KARRIERE

Årgang 1959 og i 1974 på tredjeholdet i junior B i fodbold i Freja. Samme år var han drengehåndboldspiller med Lars W. Knudsen, nuværende forretningsfører og fodboldformand i Randers Freja Fodbold og bestyrelsesmedlem i Randers FC, som træner og på hold sammen med Randers FC's nuværende pr- og kommunikationsmedarbejder Ib Rasmussen. I 1975 som andetårsjunior er han dog at finde på mesterrækkeholdet med bl.a. Henrik Brogaard som holdkammerat.
Storebror Sven Ove var en bedre fodboldspiller og nåede i 1971 en enkelt U17-landskamp, da han kom ind og var med til at besejre Norge 6-1.
Hans Peter Rasmussen spillede som senior håndbold i Bjerringbro og Skovbakken og var i Århus-klubben i 1982, da Skovbakken med et hold bestående af bl.a. Erik Bue Pedersen, Thomas Pazyj, Hadsten-drengen Bjarne Simonsen og Grenaa-træneren Hans Chr. Nielsen ved roret blev danske mestre. Derefter vendte han tilbage til Randers Freja og spillede frem til 1985 med hos Freja i 3. division.

Publiceret 25 August 2014 10:02