Drawn Asunder leverer rock på Landsoldatpladsen, når der er kulturnat den 29. august.

Drawn Asunder leverer rock på Landsoldatpladsen, når der er kulturnat den 29. august.

Seks timer med lokal rock på Landsoldatpladsen

Drawn Asunder, Triggerbone og Littlefish står på scenen den 29. august

Koncertstedet er lidt utraditionelt – i hvert fald i forbindelse med rockmusik – når de tre fredericianske bands Drawn Asunder, Triggerbone og Littlefish fredag den 29. august giver koncert under overskriften Fredericia Rock. Det kommer nemlig til at foregå på Landsoldatpladsen.
"Lokaliteten er jo indbegrebet af Fredericia, og det er derfor helt oplagt at præsentere lokal musik her," siger Helle Lillethorup, daglig leder i Det Bruunske Pakhus, som arrangerer Fredericia Rock sammen med Fredericia Kommune.
Det bliver tre repræsentanter for den lidt hårdere lokale rock, der står på plakaten.
Drawn Asunder, som åbner koncerten klokken 18, spiller hardrock og melodisk metal. Gruppen er inspireret af bands som Metallica, Avenged Sevenfold og Bullet For My Valentine, og nåede som det eneste rock-/metalband frem til regionsfinalen i musikkonkurrencen Emergenza.
Senere overtager Triggerbone. 2014 har indtil videre været ganske travlt for bandet, så Triggerbone er i topform. Gruppens musik henter inspiration fra navne som Black Stone Cherry, Mötorhead, Velvet Revolver, Turbonegro, Guns'n'Roses og D.A.D.
Littlefish har også haft et travlt år. Siden udgivelsen af debutalbummet ”The Gordian Knot” i april er det blevet til koncerter flere steder i Danmark og endda på Færøerne, som bandet i øvrigt vender tilbage til til september. Littlefish spiller potent og meget melodiøs guitarrock, hvilket de blandt andet gav prøver på, da de i foråret fyldte Pakhuset i forbindelse med udgivelsen af pladen.

Gratis fadøl

Der er gratis adgang til Fredericia Rock – naturligvis også for beboerne på I.P. Schmidts Gård, som er de nærmeste naboer.
"Vi forsøger altid at udvise et godt naboskab, når vi rykker udendørs, og det gør vi naturligvis også denne gang. Derfor har vi sendt beboerne en særlig invitation, hvor vi inviterer dem på en gratis fadøl i forbindelse med Fredericia Rock," siger Helle Lillethorup.
Fredericia Rock er en del af den kulturfestival, som kommunen holder i samarbejde med Trekantområdet Danmark i denne uge, og det er samtidig en del af kommunens kulturnat.

Publiceret 25 August 2014 09:00