Fra venstre: Vagn Sørensen, Galleri Memphis, Rene Viuff, Galleri Statuen, Erik Møller Jørgensen, Atelier-Galleri Erik MJ.

Fra venstre: Vagn Sørensen, Galleri Memphis, Rene Viuff, Galleri Statuen, Erik Møller Jørgensen, Atelier-Galleri Erik MJ.

Kunst’Touren:

Nu med fem gallerier

Gallerierne i Fredericia sætter kunst på højkant i weekenden

Af
Lars Saugbjerg

Besøg fem gallerier og vær med i lodtrækningen om en række kunstværker. Sådan lyder konceptet i samarbejdet “Kunst'Touren”.
Samarbejdet så dagens lys i marts, hvor tre af Fredericias gallerier åbnede dørene for publikum. Denne gang er fem gallerier med på vognen: Atelier-Galleri Erik MJ, Galleri Memphis, KunstSpiralen, Det lille galleri og Galleri Statuen.
Alle fem gallerier åbner dørene for publikum den 30. og 31. august klokken 10-16.
“Vi håber, at folk har lyst til at tage på en ny Kunst'Tour. Hos hvert galleri får man et stempel, og man afleverer sin talon, når man besøger det sidste galleri. Så er man med i lodtrækningen om nogle fine kunstværker,” lyder det fra arrangørerne.
Værkernes værdi: 1.000-2.000 kroner.
Stor kunst-interesse
Den første Kunst'Tour var en stor succes. Gallerierne havde håbet på en besøgstal omkring 150, men de blev overrasket. Der kom 450.
“Vi håber naturligvis at kunne gentage succesen. Omsætningen på dagen var fornuftig, men det handler ikke kun om business,” understreger Erik Møller Jørgensen.
“Vi vil gøre noget for Fredericias kulturliv. Kunst'Touren er med til at skærpe folks interesse for kunstmiljøet i byen. Når vi sammenligner os med andre byer, mangler vi noget. For eksempel et kunstmuseum, men der er ingen politisk opbakning. Et højt besøgstal ved vores arrangementer er et vink med en vognstang til politikerne. Det er et signal om, at der er stor kunst-interesse i byen.”
Man skal besøge alle fem gallerier for at være med i lodtrækningen om kunstværkerne. De fem gallerier præsenterer mange forskellige former for kunst. Tjek hjemmesiderne:
www.erik-mj.dk
www.galleri-memphis.dk
www.statuen.dk
www.kunstspiralen.dk
www.lillegallerifredericia.dk

Publiceret 25 August 2014 08:45