Beboerere i Sæby i chok over fund af mishandlede katte

Ejeren af to druknede katte har nu henvendt sig hos politiet

Af
Af Birgitte Masson

Sagen om fundet af to druknede hunkatte tager nu en ny drejning.
For efter at billeder af de to katte blev offentliggjort op til weekenden, har borgere fra lokalområdet ved Sæby henvendt sig, heriblandt ejeren af de to katte.
Og det var forståeligt nok en meget chokeret katteejer, som selv henvendte sig til politiet, efter at Dyrenes Beskyttelse havde politianmeldt sagen.
Hos Dyrenes Beskyttelse såvel som hos resten af lokalbefolkningen er man rystede over at se, hvordan de to katte først er blevet druknet, og sidenhen er smidt på en mark krummet sammen om de brosten som har skulle tynge dem ned i vandet.
“Min genbo Jørgens mark støder op til vores baghave. Det var her, på en gangsti, vi fandt kattene. Vi kunne med det samme se, at det så noget mystisk ud. Man kunne se, at kattene først er blevet druknet i en stor, blå Ikea-pose, hvor der var puttet brosten i, men siden er de blevet smidt på marken. Posen, og det reb der var bundet om, lå der stadig ,” fortæller en rystet Linda Muus Nielsen fra Sæby.
Hun tror, at man bevidst har smidt kattene ud af posen, som om man har ønsket, at de skulle blive fundet.
“De er blevet lagt, som om det var meningen, at man skulle kunne finde kattene. Havde man smidt dem på den anden side af vejen, havde de ikke været lette at se, men de lå, så de blev opdaget med det samme,” siger Muus Nielsen og fortsætter:
“Vi kontaktede Dyrenes Beskyttelse, som kom ud og hentede kattene med det samme. De ville gerne obducere dem. Her blev det slåset fast, at kattene er blevet druknet, da deres lunger var fyldt med vand.“
Hvem der står bag drukningen af de to, smukke hunkatte er endnu ikke opklaret. Hos Dyrenes Beskyttelse meddeler man, at der denne sommer generelt har været rigtig mange dyr som er blevet dumpet. Skal de reddes, kræver det, at dyrene bliver fundet i tide.
I denne sag har der ikke været noget at gøre.

Publiceret 26 August 2014 12:00