Det er slut med ambulancer fra Falck fra 2015. Arkivfoto

Det er slut med ambulancer fra Falck fra 2015. Arkivfoto

Falck mister ambulancekørsel

Næste år overtager hollandske BIOS ambulancekørslen i Syddanmark

Af
Mikkel Hansen

Falck bliver udskiftet med BIOS.
En epoke slutter den 1. september næste år, når alle Falck-ambulancer i Sønderjylland erstattes med ambulancer fra det hollandske selskab BIOS Danmark.
Region Syddanmark besluttede i går, at BIOS skal stå for al ambulancekørsel i Sønderjylland fra 2015 til 2025.
Falck mistede også resten af opgaverne i Region Syddanmark. BIOS får også ambulancekørslen på Fyn og i Sydvestjylland, mens firmaet Responce A/S skal stå for ambulancerne i Trekantsområdet.
Ambulancekørlsen blev sendt i udbud i april, og de to selskaber vandt opgaven, fordi de ifølge Region Syddanmark kom med de mest fordelagtige tilbud ud fra en samlet vurdering af økonomi, kvalitet og leveringssikkerhed.
Regionen skal betale de to selskaber omkring 490 mio. kr. om året for at køre ambulancerne. I forhold til de nuværende kontrakter forventer regionen at spare omkring 52 mio. kr. om året de første fem år og omkring 79 mio. om året de sidste fem år.
Udover ambulancekørslen omfatter opgaven også kørsel med akutlægebiler, akutbiler og liggende patienttransport.
"Vi har haft og har et rigtigt godt samarbejde med Falck. Nu ser vi frem til et godt samarbejde med BIOS Danmark og Responce. Det materiale, vi har fået fra de to selskaber, har været meget overbevisende," siger Thyge Nielsen (V), formand for Region Syddanmarks præhospitalsudvalg.
Han fastslår, at borgerne får samme serviceniveau som hidtil.
"Det betyder, at vi får det samme antal ambulancer, akutbiler og lægebiler, som vi har i dag. Og at de bliver placeret de samme steder som i dag. Derfor vil syddanskerne også opleve, at den tid, der går, fra de ringer efter en ambulance, til den kommer, ikke ændrer sig”, siger Thyge Nielsen.
I 2013 rykkede ambulancerne i Region Syddanmark ud med blå blink i 43.276 tilfælde.
Regionsrådets beslutning er en hensigtserklæring. De endelige kontrakter kan først indgås efter den udbudsretlige standstill periode på 10 dage.

Publiceret 26 August 2014 11:28