Hvad skal vi med Varde??

Spørgsmål fra Michael Staalsen i Oksbøl

Michael Staalsen, Oksbøl -
Uddannelses- og udviklingschef

Hvad skulle Ukrainerne med Rusland…… Og hvordan kunne Rusland bare indtage Ukraine?
Hvad skal Blåvandshuk med Varde…. Og hvordan kan Varde bare indtage Blåvandshuk??
Nogle store spørgsmål som i dag virker helt utrolig syrealistisk i demokratiets navn 2014. Vi står overfor en situation hvor vi er hørt, men en allerede beslutning er taget, men politikkerne bluffer og ”lader som om”, en situation der ikke er til at forstå.
Hvad er fremtiden, et bibliotek mindre i Oksbøl, en skole mindre i Oksbøl, en Børnehave mindre i Oksbøl – vi kan vel lige så godt lade det hele flytte derind således jeg som vognmand kan få noget mere kørsel og politikkerne i Varde kan pryde sig over at have harmoniseret til trods for forskelligheder.
Et samfund der er bygget op over værdier, som er til gavn for dem der vokser op i Oksbøl og omegn reduceres nu med en væsentlig økonomi, svarende til at vi på sygehusene kun skal behandle 2/3 af dem der kommer, fordi der kun er økonomi til det antal, inden da er økonomien reduceret med med det samme 2/3. Jeg ærgre mig over at man kun kan regne i tredjedele!!

CHECK POINTS ved Oksbøl

Oksbøl er en soldater'by – mange af os har stået ved check points i Kosovo, Bonisen og Afganistand oplevet de lokales frustrationer over den politik der er ført mod dem, måske skulle vi gøre som Ukrainerne, lave check points ved indkørslen til Oksbøl, kun lade folk der vil Oksbøl noget godt og ikke mindst lade politikkerne blive ude – de er kun ude på at BOMBE Oksbøl 25 år tilbage. Måske der kunne være vores uafhængig krig mod Varde.!!!
Det kan også være at det som man stiler mod, er mere liberalisme – Samuelgården har en fantastisk venne forening måske det skulle blive en forening med ansatte der kan servicere det nye klubtilbud med det personale og materialer der kommer til at mangle – det vil give en kontigent til foreningen medlemmer på ca 1300 kroner. Naturligvis skal vi have oprettet det tidligere klubtilbud i Vrøgum – således vi kan flytte 50 børn derud således de også får tilskud på ligefod med alle andre børn i Varde kommune!! Der står da vist også lokaler ledig!
Har du penge kan du få – har du ingen må du gå
Vi må åbenbart acceptere at der i dagens Danmark skal være forskel på folk, ikke alle får en ligelig behandling – hvis du har penge kan du få, har du ingen må du gå – Varde by har penge og er tæt på beslutningstagerne, vores varetegn med et flot Varde torv, en ny rådhusbygning og der er garanteret flere flatterende eksempler.
Oksbøl taber ikke modet, vi har også penge – men kan tvivle på om de i fremtiden skal blandes med kommunens, det ender med et A hold og B hold – dem som bliver nød til at benytte sig af kommunens tilbud og dem der ikke vil finde sig i det og selv putter ressourcer i. Er det den kommune vi vil have??
Min stemme går fremadrettede mod en langt større liberalisering af Oksbøl, lad os i Oksbøl gå i krig mod politikerne og afvise deres tilbud – det nytter ikke andet. Vi må stå sammen og udnytte de ressourcer vi har, vi kan ikke forvente at Varde gør noget for os. Lad os bibeholde vores bibliotek, børnehaver, vores by således vi ikke ender med en spøgelsesby hvor vi ikke kan sælge vores huse og ikke handle ind.

Publiceret 26 August 2014 09:00