Socialudvalgsformand Lis Ravn Ebbesen og beboer Karl Erik Henriksen klipper den røde snor for at markere indvielsen af de nye bygninger.

Socialudvalgsformand Lis Ravn Ebbesen og beboer Karl Erik Henriksen klipper den røde snor for at markere indvielsen af de nye bygninger.

Indvielse af bofællesskaber

Beboerne i Bramdrupdam har fået boliger, der er mere private

Tilbage i 1988 var der for første gang indvielse af, som der stod i avisen, en anderledes institution på Centervej. Der blev indviet 32 boliger til mennesker med særlige behov, Vejle Amt havde udsendt invitationen.
I 2014 er det Kolding Kommune der har udsendt invitation til indvielse af Bramdrupdam Bofællesskaber.
Mandag 25. august var der så atter indvielse, Kolding Kommunes socialudvalgsformand Lis Ravn Ebbesen, klippede snoren og holdt tale til indvielsen.

“Ude er godt men hjemme bedst. Jeg tror vi alle efter en ferie periode kender den fornemmelse. I beboere og personale på Centervej har været på verdens længste sommerferie. Enten har I boet i en form for campingvogn- eller pavillon her på byggepladsen i hele perioden eller også har I været på ferie på 9. etage på Haderslev Sygehus. Derfor skal derfor allerførst lyde en stor tak til jer beboere og medarbejdere og jeres familier for jeres tålmodighed, hjælpsomhed og forståelse”, lød det fra Lis Ravn Ebbesen.

Institutionen er nedlagt, der er bygget private almene boliger, hvilket betyder at man lever mere privat, har egen kost, får hjælp til at vaske sit tøj i egen bolig, etc. Der er desuden bygget aktivitetshus til beboerne, hvor der er der plads til fester, fælles oplevelser, hygge og arrangementer, det er ud foran torvet, som danner centrum i bofællesskabet. Nyt er også trænings og sansehuset, der holder fysioterapien til, der er et særligt rum til sanseoplevelser, og der er et wellnessrum med spa.

De gamle bygninger tjente deres formål helt indtil 2012, hvor Kolding Kommune måtte erkende at bygningerne var slidte og ikke tidssvarende til formål, renovering kom på dagsordenen, men det skulle hurtigt vise sig, at samtlige firmaer der kom med bud på opgaven, alle pegede på et nybyggeri, så derfor blev der altså igen indviet nye boliger til personer med særlige behov.

Publiceret 26 August 2014 20:00