Hvad skal man vælge? Der var hundredevis af forskellige øl at vælge mellem ved Køge Øldag.(Foto: JCJ)

Hvad skal man vælge? Der var hundredevis af forskellige øl at vælge mellem ved Køge Øldag.(Foto: JCJ)

Køge Øldag 2014 blev endnu en succés

Over 2000 ølglade besøgte Køge Øldag i sidste weekend.

Ude fra Brogade og på Køges brostensbelagte middelaldergader kunne man høre lyden af hestehove. Det var Carlsbergs gamle hestevogn med rigtige bryggerheste, der trak vognen igennem Køges gader for at reklamere for Køge Øldag 2014 i sidste weekend, og dermed kunne man sagtens forestille sig, hvordan det har været at bo i middelalderens Køge, når øllet skulle køres ud til byens borgere.
Inden for i Hugos Gård arbejdede øldagens frivillige og udstillere for at blive klar til klokken 11.00, hvor de første gæster allerede stod i kø for at blive lukket ind til Køges fjerde ølfestival – Køge Øldag 2014.
Og hvad var der så i vente? Alle øltyper var repræsenteret. Undergærede pilsnertyper i forskellige styrker, overgærede ales, massive ales, spontangærede øl, forsøgsbryg, røgøl, de sorteste porter- og stouttyper, barley wine og så forsøgsbryg som nede i håndbryggerstanden, hvor lokale ElleBryg lokkede med noget Humleværk - en Imperial Ale på 18 hyggelige procenter, men forinden dette bryg blev hældt op de smageglasset, var der tilsat frisk simcoe humle fra en humleraket. En øl udelukkende for de hardcore humledrikkere.
Formålet med Køge Øldag er netop at give de mange fra nær og fjern en spændende øloplevelser, uanset om man er en garvet og eksperimenterende øldrikker eller man blot er ude for at hente nye oplevelser. Og at kvinderne i stigende grad lægger vejen omkring Køge Øldag, er man ikke i tvivl om efter i lørdags, hvor endnu flere kvinder end normalt gæstede Hugos Gård.
Køge Øldag er vokset sig større år for år, for sidste år at kunne notere 2065 gæster, men trods truende skyer, der tre gange viste sig fra sin grimme side, kunne arrangørerne opgøre antal gæster til 2011 – et lille nedgang på 0,03 procent. Om man hermed kan sige at Køge Øldag har fundet sit leje, kan de kun gisnes om, men mon ikke at vejrudsigten spillede en vis rolle og holdt nogle hjemme. Men Køge Øldag er fortsat Danmarks næststørste ølfestival.
I år havde man udvidet området endnu mere idet man i gården ud mod Bag Haverne havde etableret et relax-område, hvor man kunne sidde ned og nyde de dråber, man havde hentet hos øldagens udstillere og overveje hvilken øltype, der næste gang skulle testes.
Ved indgangene kunne man registrere gæster fra hele Danmark, men også mange turister eller herboende udlændinge lod sig lokke, og der var blandt andet gæster fra Polen, Sverige, England, Israel, Tjekkiet og Tyskland.
Bag Køge Øldag 2014 står Danske Ølentusiaster, Køge Lokalafdeling, der i dag er Danmarks fjerdestørste lokalafdeling, og Hugo's, og nu vil dagens snarest blive evalueret, men mon ikke der kommer endnu en Køge Øldag næste år?

En flot gammel ølvogn reklamerede for Køge Øldag i Køges gader.

En flot gammel ølvogn reklamerede for Køge Øldag i Køges gader.

Over 2000 mennesker besøgte Køge Øldag i sidste weekend.

Over 2000 mennesker besøgte Køge Øldag i sidste weekend.

Et smil på læben med udsigten til endnu en god øloplevelse.

Et smil på læben med udsigten til endnu en god øloplevelse.

Publiceret 26 August 2014 11:45