Thea Jensen ved beviset på, at hun har vundet en konkurrence, men også samtidig meldt sig ind blandt verdens bedste udøvere på hendes alder.

Thea Jensen ved beviset på, at hun har vundet en konkurrence, men også samtidig meldt sig ind blandt verdens bedste udøvere på hendes alder.

Nummer to i verden

Kuglestøderen Thea Jensen slog dansk ungdomsrekord med en halv meter

ATLETIK: At der også findes andre kuglestødere i Hvidovre end den danske rekordholder og danske mester for kvinder, Maria Sløk Hansen, blev tydeligt i sidste weekend, da klubkammeraten, den blot 15 årige Thea Jensen tog et gigantisk tigerspring frem i sin udvikling ved at forbedre den danske ungdomsrekord med mere end en halv meter til internationalt klingende 15,10 meter.

Af
ebohvidovreavis.dk

- Resultatet kom ved Spartas internationale ungdomsstævne, Copenhagen Games, på Østerbro stadion sidste weekend, hvor det ikke overraskende blev til en meget sikker sejr for den unge Hvidovreatlet, fortæller Michael Bruun Jepsen, der er træner for kasterne. - Allerede i første forsøg blev det til en forbedring af rekorden, da kuglen landede ude på 14,69 m, en forbedring på 12 cm. Efter yderligere fire lange stød på over 14 meter kom det længste stød i konkurrencens allersidste forsøg, hvor alt stemte, og det blev til en yderligere forbedring til 15,10 meter. Et resultat der naturligt nok udløste et jubelskrig og tilhørende jubeldans. Forbedringen betyder et spring på 35 pladser på U-18 verdensranglister til en placering som nr. 31 i en aldersgruppe, som Thea Jensen med sine 15 år er med i helt frem til 2016. På verdensranglisten er der kun én 15 årig pige foran Thea Jensen, så lige nu har Hvidovre AM en udøver, der ligger som nr. 2 i verden i sin alder... - Vi har arbejdet intenst på to felter, dels det tekniske, men også med det mentale aspekt, for at være 100 % klar allerede i første forsøg i konkurrencerne. Det viste sig at fungere rigtig godt i dag, men at der så også kom en uventet bonus oven i hatten, det tager vi gerne med. Fantastisk tilfredsstillende, at vi har to så dygtige kuglestødere i klubben i øjeblikket! - Næste opgave for Thea Jensen bliver de danske ungdomsmesterskaber, hvor hun naturligt nok er tårnhøj favorit til titlen i kuglestød, og også er blandt favoritterne i de øvrige kastediscipliner. Mesterskaberne er et af sæsonens højdepunkter for vores bedste unge udøvere, og med profiler som Thea Jensen suppleret godt op af Zarah Buchwald, Bianca Brahmer-Svendsen, Jannick Bagge og Matthias Hagen, så tror jeg på, at vi igen i år kommer hjem med en rigtig god høst med en del danske mestre...

Publiceret 26 August 2014 08:00