Et byggeri af 120 boliger op til syvende sals højde skaber debat - både i byrådet og blandt borgerne i Aabenraa.

Et byggeri af 120 boliger op til syvende sals højde skaber debat - både i byrådet og blandt borgerne i Aabenraa.

Planer for Cimbria-grund skaber debat

Cafémøde om Cimbria-grunden udviklede sig til debatmøde

Af
Af Betina Skjønnemand

Et splittet Aabenraa Byråd besluttede kort før sommerferie at sende et omfattende projekt for Cimbria-grunden i området mellem Reberbanen og Haderslevvej i høring. Onsdag i sidste uge var interesserede borgere så inviteret til cafémøde med formand og næstformand for Vækst- og Udviklingsudvalget, Philip Tietje (V) og Erik Uldall Hansen (A).
Omkring 70 borgere mødte frem, og det hyggelige cafémøde udviklede sig hurtigt til et decideret debatmøde.
“Jeg må sige, at det var tydeligt, at der var en masse frustration og usikkerhed omkring projektet”, fortæller Erik Uldall Hansen, der, sammen med sine partifæller, har været imod projektet fra starten.
“Jeg er ikke modstander af, at der kommer til at ske noget på grunden, slet ikke. Men jeg håber, at mødet kan være med til at flytte flertallet i byrådet, så vi i det mindste kan få parkeret projektet og få tænkt os rigtig godt om. Det er det bedste, der kan ske lige nu”, siger Erik Uldall Hansen.
Han er positiv over, at mange tilsyneladende har de samme betænkeligheder ved projektet, som han selv og et mindretal af byrådet.

Fremmøde gør indtryk

For formanden for Vækst- og Udviklingudvalget, Philip Tietje, var det især det store fremmøde, der gjorde indtryk.
“At der møder 70 mand op, det var en overraskelse. Dermed havde vi ikke de rigtige rammer. Men vi fik da diskuteret en lang række ting, og folk fik mulighed for at lufte deres frustrationer og få svar på nogle spørgsmål”,
Selvom der kom en masse debat til mødet, slår det ikke formanden ud af kurs.
“Selvom der var mange, der var frustrerede, så tager jeg det nu ikke som et udtryk for folkestemningen. Til sådant en type møder vil det jo typisk være modstandere, som møder frem. Jeg er siden mødet blevet kontaktet af flere personer, der opfordrer til, at vi ikke får kolde fødder. Så jeg mener ikke, der er kommet afgørende nyt. Selvfølgelig fik vi gode inputs og også nogle ændringsforslag, som vi kan tage med videre i processen. Men nu må vi se, hvad der kommer af høringssvar, og så må vi arbejde videre udfra det”, slutter Philip Tietje.
Et splittet byråd
Et flertal sendte planen i høring. For stemte Venstre, Dansk Folkeparti og Slesvigsk Parti. Imod stemte Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF og De Konservative.

Publiceret 26 August 2014 09:30