Mange gæster var mødt frem for at fejre de nye bygninger.

Mange gæster var mødt frem for at fejre de nye bygninger.

Psykiatrien har fået flotte forhold

Af
Rune Weitling

 Det er aldrig sjovt at være syg. Hverken fysisk eller psykisk. Nu får de psykiatriske patienter i Esbjerg dog lidt bedre mulighed for at få bugt med lidelserne, for i sidste uge indviede man nemlig første etape af udvidelsen af Psykiatrisk Afdeling Esbjerg.
Mange havde fundet vej til Gl. Vardevej for at fejre de nye bygninger, der hænger fint sammen med de historisk gamle bygninger. Med de nye til- og ombygninger skaber man en ny sammenhæng med helbredende arkitektur og lys samt en opfordring om flere naturoplevelser og mere fysisk aktivitet. Der er blandt andet kommet en ny sportshal, nye døgnafsnit, akutmodtagelse og ny serviceafdeling.
“De nye bygninger er med til at give patienterne en bedre behandling og et bedre liv, men også medarbejderne får bedre arbejdsforhold,” sagde regionsformand Carl Holst.
I alt 6100 kvadratmeter er der blevet bygget til den eksisterende afdeling, men håndværkerne er dog ikke klar til at forlade matriklen endnu: Tilbage står en omfattende ombygning af eksisterende sengeafsnit, hovedbygningen og etablering af nye udearealer. Ombygningen forventes færdig medio 2015.

Publiceret 26 August 2014 13:15