Jean Brahe (C) håber at have en detailhandelsplan klar til november.

Jean Brahe (C) håber at have en detailhandelsplan klar til november.

Udvalgsformand:

Opgaven er blevet større

Der skal lægges en detailhandels-plan

Af
Peter Friis Autzen

“Det er en meget svær opgave. Og den er ikke blevet lettere,” siger formanden for Fredericia By- og Teknikudvalg, Jean Brahe (C) og lægger hånden på den nye detailhandelanalyse fra Cowi.
Analysen skal danne grundlag for en længe ventet detailhandelplan. Læs om rapporten her på siden, for eksempel ved at klikke på artiklerne under denne.
“Rapporten svarer ikke på, hvad vi skal gøre. Den udpeger nogle sandheder og nogle muligheder. Men beslutningen er ikke blevet lettere. Og opgaven er faktisk blevet større,” siger han.
Jean Brahe ser dels en udfordring i at FredericiaC skal udvikles med blandt andet butikker, uden at det skal kvæle butikkerne i midtbyen.
“Den nye rapport konkluderer anderledes end vores forrige analyse fra 2007 på lige præcis dét område. Men begge rapporter siger, at man edddermame skal passe på med at begå fejl i udrulningen af FredericiaCs butiksdel. Men jeg synes ikke, at dét er en fare, man har forholdt sig grundigt nok til endnu,” siger Jean Brahe.

Nethandel

Samtidig står byens detailhandel overfor en udfordring fra nethandlen. Ifølge Cowi vokser nethandlen i Danmark hvert år med samme beløb, som den samlede grænsehandel.
“Det kan vi ikke lave om på. Men vi kan forholde os til det og forsøge at inkorporere nethandlen i vores butiksliv,” siger Jean Brahe.

Hurtigthurtigthurtig

Forsøget på at lægge en effektiv plan for sikring og udvikling af handelslivethar stået på i årevis. Utålmodigheden er stor. Også hos Jean Brahe.
“Vi har en meget stram tidsplan. Men samtidig også behov for en række meget kraftige tiltag, hvor der ikke er råd til at begå fejl. Samtidig skal vi politikere ikke tro, at vi kan eller skal ind at drive folks butikker. Så vi kan ikke diktere noget i gang,” siger han.
Cowi-rapporten kar kostet 262.500 kroner.

null

Publiceret 26 August 2014 11:45