Bøgetræet faldt stille og roligt

Stor interesse da stort bøgetræ blev fældet i Varde

Af
Kim Schou

Fotos: Klaus Fries
Søndag eftermiddag var Varde Kommune klar med motorsaven, da et stort bøgetræ sikkert skulle fældes.
Dagen var samtidig startskuddet til et større fældningsarbejde af træerne i Lunden. Som så meget andet ældes træer og på et tidspunkt, må de give efter for alderen og lade nye generationer komme til. For at sikre en god og sund skov kræver træerne pasning og pleje. Det sker ikke mindst for at sikre, at træerne ikke kommer til at udgøre en risiko for skovens besøgende. I Lunden er mange af bøgetræerne ved at nå en alder, hvor forskellige sygdomme og alderdomstegn begynder at vise sig.
”Det er helt særligt at vi har en bøgeskov med så mange store træer her i Vestjylland. Vi er derfor opmærksomme på at bevare så mange af de gamle træerne som muligt, men vi skal også sikre, at der er plads til den næste generation af bøgetræer," siger udvalgsformand Preben Friis-Hauge.
Foryngelse af skovens træer er en vigtig del af skovdriften.
”Foryngelsen af træerne sker ved at der laves lysninger i skov. Når først der kommer mere lys til skovbunden kommer der gang i de mange små træer der er spiret frem i skovbunden," forklarer skov- og landskabsingeniør i Varde Kommune Mette Bækgaard Johnsen.
Under arrangementet blev der fortalt om, hvorfor træerne skal fældes og hvilke der skal stå tilbage. Hvordan kommer den nye generation af træer til at se ud og hvorfor er det vigtigt, at lade nogle træer blive liggende tilbage i skovbunden.

Publiceret 27 August 2014 13:00