Dino aflægger besøg på Uglen i Herfølge i september måned.

Dino aflægger besøg på Uglen i Herfølge i september måned.

Dino aflægger besøg hos Uglen,Herfølge Bibliotek

HERFØLGE: En gigantisk dinosaurus på knap 2 meter i højden og 2 meter i længden bosætter sig på Uglen, Herfølge Fællesbibliotek i september måned.
Dino er den døbt. Den er gruppe Satellit fra ITC Køge (et aktivitets- og samværstilbud), der har bygget dinosaurussen i et skelet af træ og beklædt den med æggebakker.
Historien om dette succesfulde projekt er så god, at ITC og KøgeBibliotekerne går sammen om at vise det flotte resultat.
Gruppen Satellit består af Lars Johannesen, Poul Erik S. Lund, Thomas Bredahl, Casper Gottlieb, Ivan Rasmussen, Jesper Henriksen, Steffen Laybourn og Nicky Rasmussen.

Den gode historie om Dino

ITC Køge søsatte et pædagogisk projekt, der skulle fremhæve og udvikle færdigheder hos de unge med nedsatte psykiske og fysiske funktionsevner. Det er en af måderne, hvorpå ITC tilbyder borgerne forskellige muligheder for arbejde, aktivitet og samvær og borgerne har stor medindflydelse på deres egne arbejdsopgaver og kan vælge inden for de givne rammer.
I projektet var rammen at bygge noget af brugte ting, som man kunne finde rundt omkring på ITC og borgerne var derfor nødt til at tænke alternativt og kreativt. I gruppen ”Satellit” kom deltagerne til at snakke om og tegne forskellige former for dyr og det var her ideen om en dinosaurus opstod. Alle i gruppen har været gode til at komme med forslag til, hvordan de kunne lave/bygge Dino.
Personalet har bistået med hjælp til det håndværksmæssige, og gruppen har ved fælles hjælp boret, hamret, skuet og derved skabt Dino's skelet af træ, hængsler, skruer m.m. Herefter kom udfordringen med at lime de mange æggebakker samt male og lakere dem. Projektets centrale tema var det gode samarbejde og ved at hjælpe hinanden blev de opmærksomme på egne og hinandens styrker og måske uudnyttede ressourcer.
Det blev et 4 måneder langt projekt med fordybelse, målrettet arbejde, koncentration, god kommunikation, læring og rig mulighed for at bruge sine færdigheder og være kreativ både i tanke og med hænderne – Resultatet blev Dino!
Dino vil også kunne opleves på Ølby Bibliotek senere på året.
pm

Publiceret 27 August 2014 17:15