Alexander Kølpin instruerer igen i år Sommerballetten og får hjælp af Mads Langer på scenen.

Alexander Kølpin instruerer igen i år Sommerballetten og får hjælp af Mads Langer på scenen.

Mads Langer går til balletten

Han leverer musik og tekster til Alexander Kølpins Sommerballet på Bellevue Teatret, der i den nye sæson også markerer Shakespears 450 års fødselsdag

Af
Af Mikael Østergaard

Bellevue Teatrets katalog for den kommende sæson rammer i disse dage postkasserne med et program, som spænder fra Shakespeare og sommerballet med Mads Langer til Rytteriet og tysk komedie.
Bellevue Teatret åbner sæsonen den 25. august med to sværvægtere. Mads Langer og Alexander Kølpin forener nemlig kunstneriske kræfter i årets sommerballet. Under titlen 'Gravity' fortolker Mads Langer på scenen sine tekster og musik, mens Alexander Kølpin instruerer iscenesættelsen med seks dansere.
Dans, musik, tekst og billeder samles i en koreograferet koncert, hvor lyden, danserne, roller og bevægelserne forenes gennem sangenes personlige indhold om relationer, indre stemmer, kroppen og kærlighedens vilje.
Se også: TV: Grand Prix-stjerner besøgte hjemløse dyr

Tillykke til Shakespeare

Hvem kunne ikke tænke sig at være vellidt og elsket som 450-årig?
Det kan i hvert fald siges om Shakespeare, som fejres i stor stil på Bellevue Teatret. Iben Hjejle, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus har sat sig for at opføre Shakespeares samlede værker på rundt regnet 97 minutter.
Det bliver hæsblæsende, morsomt og en festlig fødselsdagsfest.
Der er premiere den 25. oktober.

Steen og Jutta og alle de andre elskede karakterer i Rytteriet vender tilbage den 20. januar.

Steen og Jutta og alle de andre elskede karakterer i Rytteriet vender tilbage den 20. januar.

Morskaben i højsædet

Efter en jul med Folk og Røvere i Kardemommeby som fast ingrediens til julehyggen giver Bellevue Teatret et skud brandvarmt Rytteriet til vinterkulden, når Martin Buch og Rasmus Botoft den 20. januar vender tilbage med publikumssuccessen 'Rytteriet Live 2'.
De medbringer naturligvis det elegante husorkester og deres farverige karakterer: Else og Tage, Poul og Fritz, Tage, Steen og Jutta.
Sæsonen rundes af med endnu mere absurd morskab, når Christoffer Berdal instruerer bl.a. Ellen Hillingsø i tyske Marius von Mayenburgs 'Perplex' - en moderne komedie med noget på hjerte og rotter på loftet.
Der er premiere den 21. marts.

Publiceret 27 August 2014 07:49