Thorkild Thyrring har arbejdet i flere måneder fra tidlig morgen til aften for at få det store bil- og racershow i Roskilde til at klappe. Hans Mercedes kan ses ved rådhusets parkeringsplads ved siden af kommunaldirektørens og borgmesterens faste pladser.

Thorkild Thyrring har arbejdet i flere måneder fra tidlig morgen til aften for at få det store bil- og racershow i Roskilde til at klappe. Hans Mercedes kan ses ved rådhusets parkeringsplads ved siden af kommunaldirektørens og borgmesterens faste pladser.

Racer-show udskudt en uge

Arrangøren Thorkild Thyrring flytter det store arrangement på Østre Ringvej til sidste weekend i oktober for at få flere lokale topkørere og ekstra flotte sportsvogne med

Af
Erling Pedersen

Roskildes store racer og bil-show på Østre Ringvej bliver udskudt en uge til sidste weekend i oktober, lørdag den 25. og søndag den 26. Her kan alle for et mindre beløb komme ind og se de mange udstillede biler, og de særligt racer-interesserede kan betale mere for en tur med en af de professionelle kørere i en gadesportsvogn. Overskuddet går til Røde Kors. , Thorkild Thyrring, der organiserer det store arrangement, kaldet International Racing Festival, oplyser, at han ved at udsætte det store arrangement en uge kan få flere af de kendte danske og internationale kørere samt endnu flere af de berømte racerbiler. - Nu er jeg sikker på, at Roskildes to store sønner indenfor motorsporten, både far Jan og hans søn Kevin Magmussen fra Formel 1 kan være med. Ellers var det kun sikkert at Kevin kom. - Når vi nu denne gang har flyttet det store arrangement til Roskilde, fordi byen har store racer-traditioner helt tilbage fra ringens tid og så mange gode kørere, ville det jo være ærgerligt, hvis Jan ikke kunne køre med, forklarer Thorkild Thyrring.

Mange tilmeldinger

Arrangementet skal fortsat foregå på Østre Ringvej fra krydset ved Køgevej og helt op til Københavnsvej. En del af Vindingevej og et område ved Østervangs-centret bliver ligeledes spærret af fra fredag. Her bliver både en bane til at få en tur med en raccerkører i de hurtige biler, samt en stor udstilling af danske bilimportører og med berømte udenlandske mærker, som ellers ikke kan ses her i landet. Efterhånden er det 10. gang, at den meget erfarne danske racerkører organiserer dette store show. Han er slet ikke nervøs for, hvordan det skal gå denne gang i Roskilde med alle de tilmeldinger af kendte kørere og berømte biler, som han allerede har i hus. Sidste gang foregik arrangementet for to år siden langs banegraven ved Carlsberg i Valby. Her kom over 50.000 tilskuere, og de 5000 betalte for en tur med en af de spændende biler, der havde en danske eller international kører bag rattet. Netto gav arrangementet i 2012 et overskud på over 2 millioner kroner til Røde Kors’ arbejde.

Gennem måneder har Thyrring haft sin egen racerhule på rådhuset, fordi det store arrangement foregår i tæt samarbejde med kommunen.

Gennem måneder har Thyrring haft sin egen racerhule på rådhuset, fordi det store arrangement foregår i tæt samarbejde med kommunen.

Brabhams søn med

Tilbage i 1960’erne var der to gange Formel 1-løb på den gamle Roskilde Ring, Begge gange blev det vundet af den tredobbelte australske verdensmester Sir Jack Brabham, der også selv havde konstrueret sin vinder-bil, hvilket var helt usædvanligt. Til racer-showet i Roskilde denne gang kommer hans søn David, der har vundet 24 timers løbet i Le Mans og mange andre internationale løb. Med udsættelsen kan han lige nå at komme til Roskilde efter at have været på Silverstone-banen i England for at deltage i en mindehøjtid for sin berømte far, der døde for kort tid siden. Ved samme lejlighed deltager også flere danske kørere som Jan og Kevin Magnussen, John Nielsen, Kurt Thiim og Thorkild Thyrring, der sammen med mange andre landsmænd og udenlandske kollleger bagefter skal til International Racing Festival i Roskilde. tk

Publiceret 27 August 2014 03:00