SE Touren cykler år efter år masser af gode penge ind til Red Barnet.

SE Touren cykler år efter år masser af gode penge ind til Red Barnet.

SE Touren runder Haderslev på lørdag

Knapt 200 ryttere cykler for at støtte Red Barnets arbejde med børn og familier i vanskeligheder

Lørdag den 30. august kl.13.30 rammer SE Tourens knapt 200 cykelryttere Haderslev med et depot/stop ved Haderslev stadion. Cykelløbet er Danmarks største etapeløb for motionister og igen i år cykles der for at støtte Red Barnets sociale arbejde for børn og familier i vanskeligheder i regionen. Det er noget, som Gudrun Gjesing, formand for Red Barnet Haderslev, glæder sig over:
"SE Touren har de sidste par år cyklet 100.000 kr. ind til Red barnets lokale arbejde for børn og familier her i Haderslev, og det er da virkelig noget, der kan mærkes. Vi har fået mulighed for at tilbyde børn og familier i vanskeligheder rigtig gode udflugter i vores Familieoplevelsesklub. Senest har vi været i Odense Zoo og på Mandø med bus og traktor,".
Cykelrytterne er selv aktive i indsamlingen til Red Barnet og har i skrivende stund samlet over 150.000 kr. ind gennem egenindsamlinger på Better Now.. Hertil kommer bidrag fra løbets sponsorer. I år skal pengene fra SE Touren også anvendes til at sikre oplevelser for børn og familier i vanskeligheder i vores region.
"Det er så flot, at rytterne er så aktive i indsamlingen. Og ligeledes er det rigtig godt, at deres og andres bidrag til Red Barnets lokalforening er fundamentet for, at vi kan lave vores aktiviteter i Familieoplevelsesklubben," siger lokalformanden.
Der cykles 500 km i årets SE Tour gennem det syd- og sønderjyske landskab over tre etaper. Løbet slutter søndag den 31. august med mål ved Lalandia i Billund. SE Touren afvikles for tredje år i træk og har i løbets levetid samlet over en million kroner ind til Red Barnets familieoplevelsesklubber og ferielejre i regionen.

Stop på slottet

SE Touren 2014 starter på Blue Water Arena i Esbjerg kl. 07.50. den 29. august. Her fra går turen mod Sønderborg, undervejs er der depot stop på smukke Gram Slot, hvor
rytterne har første depot på løbets første dag og det glæder slotsejer Svend Brodersen:
"Vi stiller med lokale specialiteter, så som egenproduceret øko-mælk og frugt og grønt fra de mange regionale leverandører til vores gårdbutik. Vi kender værdien af at lave store begivenheder, det binder folk sammen og skaber vækst i en region som vores. SE Touren er et godt eksempel på at nogen er ved at skabe noget, som vi gerne vil bakke op om og være en del af," siger han.

Publiceret 27 August 2014 07:30