Et frisk pust: Simone Penna fra Italien er en af de 60 markedssælgere, som udgør holdet bag Det Internationale Marked i Haderslev. Foto: Mette Henriksen

Et frisk pust: Simone Penna fra Italien er en af de 60 markedssælgere, som udgør holdet bag Det Internationale Marked i Haderslev. Foto: Mette Henriksen

SE BILLEDER:

"Vi er som en stor familie"

Det Internationale Marked sætter krydderi på midtbyen hele ugen

Af
Mette Henriksen

Ugen ud kan du i forbindelse med Det Internationale Marked smage på så forskellige varer som oliven, skinker, pølser, oste, nødder, engelsk slik, kager, strik, donuts, pesto og krydderier. Markedet turnerer rundt til 17 byer i Danmark fra april til oktober, og Haderslev er nr. 14 i rækken.
"Vi rejser rundt med markedet fra april til oktober måned, så efterhånden er vi som en stor familie," fortæller Simone Penna fra Rom, som blandt andet sælger kaffe og andre specialiteter. Det er i år hans premiere som rejsende markedssælger, og det er en oplevelse, han ikke vil undvære.

Det internationale marked fylder virkelig godt op i Haderslevs gader.

Det internationale marked fylder virkelig godt op i Haderslevs gader.

Fra by til by

"Det er spændende at rejse fra by til by og møde mennesker fra andre lande. De fleste kunder taler engelsk, så det er ingen problem at kommunikere," fortæller han, mens han laver kaffe til sin kollega Anthony, som er 14 år. Men der er næppe tale om børnearbejde, for franske Anthony har stadig sommerferie, og den bruger han på at hjælpe sine forældre i osteboden. De er del af det hold på 60 personer fra 12 forskellige lande, som er kommet til Haderslev med 28 stande, der spreder sig hele 160 meter over byens gågade.
"Jeg skal først begynde i skolen næste måned, så derfor er jeg med her - ellers ville jeg jo ikke se min mor og far hele sommerferien," lyder det på accentfrit engelsk, for til dagligt bor Anthony i England.

1. klasses varer

Det Internationale Marked har ry for at have 1. klasses friske varer fra lande som Holland, Frankrig, Tyskland, Polen, England, Østrig, Italien og Finland og så forskellige varer som oliven, skinker, pølser, oste, nødder, engelsk slik, kager, strik, donuts, pesto og krydderier.
Markedet, som er i Haderslev fra den 26. – 30. august, følger Haderslev Butikkers åbningstider, og har derfor også åbent til klokken 22.00 den 29. august, hvor der er Open By Night i byen.

Publiceret 27 August 2014 05:30