Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj overrækker prisen til Hartwig Siebner. Foto: Joachim Rode.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj overrækker prisen til Hartwig Siebner. Foto: Joachim Rode.

Hæder til hjernecenter

Hvidovre Hospital har fået Region Hovedstadens sundhedspris

Muligheden for at se ind i hjernen uden brug af skadelig røntgenstråling åbner helt nye døre for patienter med eksempelvis Parkinsons sygdom og multipel sclerose.

Det er på grund af blandt andet markante forskningsresultater som dette, at Danish Research Centre for Magnetic Resonance (DRCMR) på Hvidovre Hospital nu belønnes med Region Hovedstadens årlige sundhedspris Global Excellence på 1,5 mio. kr. Målet med Global Excellence er at fremme kompetente faglige miljøer i international særklasse inden for sundhedsområdet på universiteterne og hospitalerne i regionen. De 1,5 mio. kr., som følger med Global Excellence, skal gå til initiativer med et tydeligt internationalt perspektiv - blandt andet international synliggørelse af centrenes arbejde, videreuddannelse, udveksling af forskere samt videreudvikling af deres forskning eller behandlingstilbud. - I Region Hovedstaden har vi en ambition om at være internationalt førende i vores sundhedsforskning og behandlingstilbud til vores patienter. Med de to nye vindere, og de tidligere vindere, er der i alt uddelt 24 Global Excellence-priser, der alle er på absolut forkant inden for deres områder. Det er et resultat af engagerede ildsjæle og et langsigtet og engageret arbejde på hospitaler og universiteter. Et arbejde, som jeg og det øvrige regionsråd er stolte af og helhjertet bakker op om, siger Sophie Hæstorp Andersen (S) regionsrådsformand i Region Hovedstaden. DRCMR på Hvidovre Hospital er blandt Europas absolut førende forskningscentre, når det gælder klinisk MR-forskning. - MR-skanninger tillader os at ¿se¿ ind i hjernen uden brug af skadelige røntgenstråler, og det lukker op for en meget bred forskningsindsats. Blandt andet har det hjulpet os til at finde en metode, som kan forudsige, om en Parkinson patient er disponeret for at udvikle såkaldt dyskinesi - en slags anfald af voldsomme bevægeforstyrrelser, siger Hartwig Siebner, professor ved Københavns Universitet, dr.med. og forskningsleder ved Danish Research Centre for Magnetic Resonance.

Publiceret 28 August 2014 08:00