22-årige Katrine Brock fra Sønderborg har netop gennemført sin anden ironman.

22-årige Katrine Brock fra Sønderborg har netop gennemført sin anden ironman.

Jernhård sygeplejerskeelev

22-årige Katrine Brock fra Sønderborg gennemførte søndag sin anden ironman

Den 22-årige sygeplejerskestuderende Katrine Brock fra sygeplejeskolen i Sønderborg, kan kalde sig Ironman for anden gang, efter at hun søndag gennemførte KMD Ironman i København.
I tiden 11 timer 21 minutter og 50 sekunder løb Katrine Brock over målstregen til årets Ironman i København efter at have tilbagelagt 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb. Hun var den fjerdehurtigste i gruppen kvinder i alderen 18-24 år, og samlet set blev hun nr. 1.213 blandt de knap 3.200 deltagere. Et resultat hun selv er godt tilfreds med.
"Mit mål var at komme under 12 timer, og det lykkes, så jeg er rigtig glad," siger Katrine Brock, der gennemførte sin første ironman i 2013.
Hård træning er en del af Katrine Brocks hverdag. Hun træner bl.a. i Sønderborg Triatlon Klub og har løbet adskillige maraton, cyklet med Team Rynkeby tre gange i Paris og svømmet i et par år. Det bliver i gennemsnit til 20-23 timers træning om ugen.
Derudover læser Katrine Brock på 9. modul på sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg, og det kræver stor selvdisciplin, at få det hele til at gå op.
"Det handler om prioritering, strukturering og hårdt arbejde i hverdagen. Nogle gange står jeg fx op kl. 6.00 for at læse, andre gange sidder jeg på cyklen kl. 6.00, så jeg får trænet inden undervisningen," siger Katrine Brock.
De teknikker, hun har lært via sin hårde træning, har vist sig at være en stor fordel at have med sig som studerende.
"Jeg bruger min 'sportslige' person rigtig meget i mit studie, hvor jeg anvender mentale teknikker som fx visualisering, målorientering og planlægning. I bund og grund er det der driver mig motivation. Jeg gør ting af lyst, og fordi jeg bare ikke kan lade være, det gælder i alt, hvad jeg foretager mig," siger Katrine Brock.
Katrine Brocks næste udfordring er Dresden Marathon den 19. oktober 2014. Derudover skal hun køre for det tyske tri-hold Team Fahrrad Station i sæsonen 2015.

Publiceret 28 August 2014 09:59