Kofod svarer Finn Østergaard

Peter Kofod Poulsen (DF) skriver dette svar på Finn Østergaards indlæg, på vor debatside

Peter Kofod Poulsen (DF) svarer Finn Østergaard, som har skrevet et indlæg på vor debatside:
Vi bør hjælpe i nærområderne
Finn Østergaard spørger i et debatindlæg på Lokalavisen Haderslevs hjemmeside om, hvorfor Dansk Folkeparti ”ikke vil hjælpe 200 ud af Syriens 300.000 flygtninge”, som han formulerer det.
Jeg vil såmænd gerne være med til at hjælpe flygtninge i nærområderne, da prisen dér er væsentligt lavere. Det betyder, at vi kan hjælpe flere for den samme pose penge. Så undgår man samtidig den utryghed, som et stort antal asylanter medfører. Og man undgår, at vi primært hjælper de mennesker, der har haft råd til at betale en menneskesmugler for at komme til Danmark eller et andet europæisk land.
Du nævner samtidig ulandsbistanden som et område, hvor Dansk Folkeparti ønsker besparelser. Og det er fuldkommen korrekt, at vi har en ambition om at skære ned på ulandsbistanden. Det skyldes det faktum, at Danmark giver en ulandsbistand, der er markant højere end FN’s anbefalinger og vore nabo- og sammenligningslandes bistand. Det er kun fair, at man tager hånd om egne indbyggere i Danmark inden man retter engagementet ud i verden. Og når man kan effektivisere alt muligt anden i den offentlige sektor – hvorfor så ikke ulandsbistanden?

null

Publiceret 28 August 2014 12:00